Oudjaarsnacht is onrustig verlopen. Op verschillende plekken ontstond brand en werden hulpverleners belaagd. In Arnhem kwamen twee mensen om het leven bij een flatbrand die waarschijnlijk het gevolg was van het afsteken van vuurwerk.

Tijdens oud en nieuw werd er voor een recordbedrag van 77 miljoen euro aan vuurwerk afgestoken. Dat ging dus echter zeker niet zonder incidenten. Zo gingen op veel plekken in Nederland auto’s in vlammen op, zo meldt het AD. Met name in Den Haag was het raak, volgens Omroep West moest de brandweer in de Hofstad voor zeker 64 autobranden in actie komen.

Op 30 december werd de voorzitter van het vreugdevuur in Duindorp al opgepakt. Hij zou hebben aangezet tot rellen.

In Rotterdam werden 26 auto’s in brand gestoken, waarvan 14 in Rotterdam-Zuid. Het Rotterdams Dagblad spreekt van een ‘horrornacht’ waarbij het oogziekenhuis 18 vuurwerkslachtoffers moest behandelen.

De dichte mist die gisteren ook al voor overlast zorgde speelt ook vandaag het verkeer nog parten. Op Eindhoven Airport lopen vluchten vertragingen op en hebben vliegtuigen moeten uitwijken naar andere luchthavens. Gisternacht kwam er een vrouw om het leven bij een kettingbotsing in Friesland, daar was er sprake van zeer dichte mist.

Doden bij flatdrama in Arnhem

In een Arnhemse flat ontstond een brand in een flat. In alle vroegte werden in die flat een vader en moeder met twee kinderen aangetroffen in de lift van het gebouw. Zij waren daar vast komen te zitten toen ze waarschijnlijk de flat wilden verlaten om een veilig heenkomen te zoeken.

Alle vier werden ze met zware rookvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis, maar vader en zoon bezweken later alsnog aan de verwondingen die ze zo hadden opgelopen. Inmiddels zijn twee tieners van 12 en 13 jaar gearresteerd op verdenking van brandstichting. De brand is waarschijnlijk ontstaan door het afsteken van vuurwerk.

Lees ook op Business Insider

Hulpverleners werden op veel plaatsen in het land bekogeld met vuurwerk. Burgemeester Sjors Fröhlich van Vianen noemde het geweld tegen brandweerlieden “volstrekt onacceptabel”. In Den Haag werden op oudjaarsdag nog kraaienpoten gevonden die voor de uitritten van de brandweer gestrooid waren.

In Vught hebben vandalen met vuurwerk grote schade aangericht aan het treinstation.