Beleggers die zijn getroffen door de fraude bij Easy Life, zeggen dat ze door de curator voor de tweede keer worden gedupeerd. Na een gesprek met curator Jaap van der Meer zijn ze tot te conclusie gekomen dat er tot dusver maximaal 1 miljoen euro resteert voor de gedupeerde beleggers terwijl ze hadden gerekend op 7 of 9 miljoen euro. ,,We zijn teleurgesteld, onthutst en geschrokken”, aldus gedupeerde Peter de Voogt dinsdag.

Het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life ging in 2008 failliet nadat de directie was gearresteerd voor miljoenenfraude. Van 42 miljoen euro inleg van ongeveer 500 beleggers was maar 9 miljoen euro geïnvesteerd. Vier directeuren werden veroordeeld voor oplichting.

,,In 5 jaar tijd is er door curatoren en juristen meer verspeeld dan gedupeerden ooit terug zullen zien. Zonder bemoeienis van de curator hadden we destijds al een opbrengst van 7 miljoen euro kunnen hebben. We voelen ons voor de tweede keer zwaar benadeeld”, zegt de club van gedupeerden met 300 leden.

Fouten

,,We vragen ons ernstig af wat voor fouten zijn gemaakt bij de afhandeling van de zaak. We denken dat de curatoren hun bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moeten aanspreken. Wij overwegen of we nog tegenacties kunnen ondernemen.”

Curator Jaap van der Meer bevestigde dinsdag dat hij de gedupeerden heeft moeten teleurstellen toen ze hem kwamen vragen om een tussentijdse uitkering. Op dit moment kunnen beleggers ongeveer 2 procent van hun inleg terug verwachten en dat is nu de moeite niet waard, legde hij uit. ,,Ik begrijp de teleurstelling en frustratie'', reageerde hij.

De curator weerspreekt dat beleggers beter af waren geweest als er na het faillissement zo snel mogelijk was uitgekeerd uit de verkoop van bezittingen en levensverzekeringen. ,,Met onze kosten zijn ook opbrengsten gerealiseerd.''

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl