Overal ter wereld is er op verschillende manieren stilgestaan bij het omvallen van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers vijf jaar geleden. De val van de bank luidde immers de kredietcrisis in.  Voor een aantal muzikale oud-medewerkers van de bank was het vijfjarig jubileum van het einde van de bank aanleiding om met zijn allen muziek te maken.

Dinsdagavond 17 september gaf de voormalige huisband van de bank een concert in café BB King Blues club in Manhattan. De muzikale bankiers zitten niet dusdanig aan de grond dat ze tegenwoordig hun boterham moeten verdienen met dergelijke concerten.

De opbrengsten van het avondje drinken en herinneringen ophalen, gaan naar een goed doel. Het schijnt een gezellige boel te zijn geweest in de club. De bank mag dan al lang en breed ter ziele zijn gegaan. Een cover van het nummer “Alive” van de band Pearl Jam, was een van de nummers waarop de Lehmannen en vrouwen herinneringen konden ophalen.

Ook de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal kreeg lucht van het onderonsje van de ex-Lehman bankiers en slaagde erin hun muzikale capriolen op video vast te leggen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl