• Ether kan mogelijk een koerssprong van zo’n 29 procent maken, aldus technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies.
  • Haar voorspelling is gebaseerd op de Fibonacci-indicator, die wordt gebruikt om de kantelpunten van koersbewegingen te bepalen.
  • De prijs van ether is de afgelopen zeven dagen met ruim 12 procent gestegen.

Ether zou zich op kunnen maken voor een koerssprong van 29 procent vanaf het huidige niveau – rond de 2.600 dollar – nu een belangrijk weerstandsniveau doorbroken is.

Technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies maakte maandag bekend dat als ether het weerstandsniveau van 2.724 dollar kan doorbreken – wat donderdag tijdelijk is gelukt – de volgende streefkoers 3.356 dollar is.

Stockton maakt hierbij gebruik van de zogenoemde Fibonacci-indicator om de kantelpunten van koersbewegingen te bepalen. De indicator is gebaseerd op de zogenoemde ‘gulden snede’ van de Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa, bekend als Fibonacci.

In de wereld van de technische analyse wordt gekeken naar trendmatige koerspatronen. Bepaalde koersniveaus gelden in een opgaande trend als ‘steun’ en diezelfde niveaus kunnen in een neergaande trend fungeren als ‘weerstand’. Sommige beleggers geloven heilig in technische analyse, anderen vinden het een onzinnige bezigheid zonder voorspellende waarde.

Ethers momentumindicatoren wijzen op een koersstijging

In juli wist ether driemaal vast te houden aan het belangrijke steunniveau van 1.728 dollar. Stockton ziet dit als een teken van het opwaartse momentum van de cryptomunt op de lange termijn.

Maar volgens de technisch analist wijzen ook de momentumindicatoren voor de korte en middellange termijn inmiddels op een koersstijging. De prijs van ether is in de afgelopen zeven dagen ruim 12 procent gestegen.

Wat daaraan bijdraagt is de langverwachte upgrade van het Ethereum-netwerk, die op donderdag wordt doorgevoerd. EIP-1559, zoals de upgrade wordt genoemd, moet er onder andere voor zorgen dat er minder ether in omloop komt. Sommige cryptobeleggers denken dat dit leidt tot schaarste waardoor de waarde van de digitale munt zal stijgen.

Als het momentum toch verslechtert, kijkt Stockton naar het 50-daags voortschrijdende gemiddelde van 2.153 dollar als een potentieel steunniveau. Dat zou een daling van zo’n 17 procent ten opzichte van de huidige koers zijn.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: De Ethereum-upgrade die munten vernietigt vindt plaats op 5 augustus – 4 dingen die je moet weten