• Techmiljardair Elon Musk heeft zijn laatste huis te koop gezet.
  • Zijn landgoed in Bay Area kwam deze week op de markt voor 37,5 miljoen dollar.
  • Het huis van Musk telt 1.486 vierkante meter, staat op een terrein van 19 hectare en heeft een zwembad, wandelpaden en ruimte voor 11 auto’s.

Techmiljardair Elon Musk, bekend van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, heeft de afgelopen jaren links en rechts eigendommen verkocht voor vele miljoenen.

En nu neemt Musk, naar eigen zeggen, afscheid van zijn laatste huis.

In een tweet van afgelopen maandag kondigt Musk de verkoop aan van wat hij een “speciale plek” noemt, die hij wil overdoen aan een grote familie.

Het vastgoed in kwestie, een reusachtig eeuwenoud landhuis ten zuiden van San Francisco, verscheen rond dezelfde tijd op de site van Zillow., de Amerikaanse versie van Funda.

Elon Musk's Bay Area home in a Zillow listing.
Het landgoed van Elon Musk in Hillsborough, Californië. Foto: Zillow

Het herenhuis staat in de gemeente Hillsborough in Californië en meet zo’n 1.486 vierkante meter woonoppervlak. Dat is bijna een derde van het oppervlak van een voetbalveld. Opmerkelijk genoeg heeft het huis maar zes slaapkamers in combinatie met tien badkamers, zo staat te lezen op Zillow.

Het huis bevat ook een danszaal, een ruimte voor banketten en een professionele keuken. Kortom, alle hebbedingetjes die je mag verwachten voor een vraagprijs van 37,5 miljoen dollar, omgerekend 31,5 miljoen euro.

Het bouwjaar is 1916, de totale perceeloppervlakte meet 19 hectare en wordt gecompleteerd met een zwembad, wandelpaden, canyons en een bron, zo omschrijft Zillow het object. Er is ruimte voor 11 auto’s in de garage en carport.

Musk wil Mars koloniseren

Musk kocht het huis in 2017 voor slechts 23 miljoen dollar (omgerekend 19,3 miljoen euro) van Christian de Guigne IV. Het herenhuis was zo’n 150 jaar in het bezit van deze adellijke familie.

Voor Musk past de verkoop van al zijn aardse bezittingen en duur vastgoed in zijn voornemen om Mars voor de mensheid te koloniseren, zei hij afgelopen december tegen Insider.

De oprichter van SpaceX vertelde CEO Mathias Döpfner van Axel Springer (het moederbedrijf van Insider) dat hij zo veel mogelijk kapitaal wil vrijspelen voor zijn missie naar de rode planeet.

En voor wie denkt dat een tripje naar Mars te duur is: Musk is voornemens om leningen te verstrekken aan minderbedeelden en wil banen scheppen op de rode planeet, zodat mensen hun schulden kunnen terugbetalen. Critici vergelijken Musks plannen met een vorm van gecontracteerde slavenarbeid.

LEES OOK: De obsessie van Elon Musk met de bitcoin en andere crypto’s leidt de aandacht af van belangrijke zaken bij Tesla, aldus analisten van Morgan Stanley