• Techmiljardair Elon Musk zegt dat hij maar beperkte mogelijkheden heeft om invloed uit te oefenen op de dogecoin.
  • Hij roept softwareprogrammeurs op om met ideeën te komen voor een betere technische opzet van de dogecoin.
  • Musk lijkt een grotere voorkeur voor de dogecoin te hebben gekregen, nu hij kritischer is geworden over de bitcoin.

Elon Musk zegt dat hij niet formeel verbonden is aan de ludieke cryptomunt dogecoin en maar beperkt controle heeft over de ontwikkeling van deze digitale munt.

“Wees je ervan bewust dat dogecoin geen formele organisatie heeft en niemand aan mij rapporteert. Dus mijn mogelijkheden om actie te ondernemen zijn beperkt”, tweette Musk deze week in reactie op een Twitter-gebruiker die hem “Doge CEO” noemde.

De tweets van de techmiljardair over de op een meme gebaseerde cryptomunt leiden vaak tot forse prijsstijgingen. Daarom hebben fans van de dogecoin de topman van Tesla opgeroepen nog meer steun te verlenen.

Screenshot 2021 05 26 at 10.34.41

Musk deed afgelopen dinsdag een oproep aan softwareprogrammeurs om met ideeën te komen de technologie achter de dogecoin te verbeteren. Hij zei een voorkeur voor de dogecoin te hebben boven andere cryptomunten, omdat "doge honden en memes heeft en anderen niet."

Eerder deze maand besloot Tesla toch geen bitcoins te accepteren als betaling voor zijn elektrische auto's. Het bedrijf zei op zoek te zijn naar andere cryptomunten die minder energie slurpen bij het verwerken van betalingstransacties.

Musk noemde de dogecoin eerder deze maand in een sketch voor de Amerikaanse comedyshow 'Saturday Night Live' een "hustle", een schimmige manier om geld te verdienen. Daarop verloor de munt een kwart van zijn waarde. Maar hij heeft dat opgehelderd en gezegd geen plannen te hebben zijn beleggingen in de dogecoin te gaan verkopen.

Screenshot 2021 05 26 at 10.42.56
@elonmusk/Twitter

Andere invloedrijke cryptoliefhebbers, zoals miljardair Mike Novogratz, zijn niet zo enthousiast over de dogecoin.

De CEO van Galaxy Digital zei onlangs dat de dogecoin veel speculatiever is dan de bitcoin. Volgens Novogratz heeft de dogecoin geen potentieel op de langere termijn, omdat financiële instellingen de munt niet kopen en particuliere beleggers uiteindelijk hun belangstelling zullen verliezen.

Maar volgens anderen is het aan beleggers zelf om te bepalen hoe ze omgaan met dogecoin.

De op de meme van een Shiba Inu-hond gebaseerde munt begon volgens CEO Michael Sonnenshein van Grayscale Investments voornamelijk als grap van een groep enthousiastelingen.

"Het is belangrijk dat beleggers goed gaan kijken naar de gebruiksmogelijkheden van de munt en of hij levensvatbaar is in de echte wereld, of op zoek is naar een oplossing voor een probleem dat helemaal niet bestaat", zei Sonnenshein vorige week tijdens een bijeenkomst georganiseerd door zakenbank Goldman Sachs.

[activecampaign form=28]

Lees meer over dogecoin en andere cryptomunten: