• Een beleggers die naar eigen zeggen in februari omgerekend 150.000 euro in de dogecoin stak, claimt nu miljonair te zijn.
  • De Amerikaan Glauber Contessoto heeft een screenshot getoond van zijn beleggingsrekening bij de app Robinhood. Er is geen onafhankelijke bevestiging van zijn claim.
  • Contessoto zegt dat Tesla-oprichter Elon Musk, die positief tweette over de dogecoin, zijn grote inspiratiebron is.

Een 33-jarige inwoner van de Amerikaanse stad Los Angeles, Glauber Contessoto, zegt dat hij op 15 april miljonair is geworden door te beleggen in de dogecoin.

Contessoto investeerde naar eigen zeggen op 5 februari iets meer dan 180.000 dollar in de dogecoin, omgerekend ongeveer 150.000 euro. Deze cryptomunt was destijds ongeveer tussen de 3,5 en 4,5 dollarcent waard. Op 15 april noteerde de dogecoin op bijna 20 dollarcent, een verschil van ruim een factor vijf.

De particuliere cryptobelegger legde in een filmpje op YouTube uit waarom hij geld in de dogecoin stopte. Ruim twee maanden later claimt hij op sociaal platform Reddit dat hij de status van miljonair heeft bereikt.

“Hé jongens, ik ben zojuist dogecoin-miljonair geworden”, schrijft hij onder de gebruikersnaam iUsedToCallDogeDodge met een screenshot van zijn rekening bij beleggingsapp Robinhood.

Insider heeft de claim van Contessoto niet onafhankelijk kunnen controleren.

doge
Bron: u/iUsedToCallDogeDodge/Reddit

Contessoto werkt in de muziekindustrie en zegt dat miljardair Elon Musk hem heeft geïnspireerd om dogecoin te kopen. Hij beweert in zijn YouTube-video dat de baas van Tesla ongeveer een derde van alle dogecoins bezit die in omloop zijn.

Particuliere beleggers hebben gezorgd voor een enorme koersstijging van dogecoin dit jaar door aan te slaan op tweets van Musk over de dogecoin. Musk schreef onder meer dat deze ludieke cryptomunt "de crypto van het volk" is.

Het is niet duidelijk of de tweets als van Musk grap bedoeld waren of serieus gemeend.

Screenshot 2021 04 26 at 10.40.12
Bron: @elonmusk/Twitter

"Ik vind deze man een genie", zegt Contessoto tegenover CNBC over Musk. Hij zegt sterk te geloven in de mogelijkheden van de dogecoin en dat de munt hem kan helpen vermogen op te bouwen om in de toekomst aan zijn familie door te geven.

Contessoto vertelde tegen CNBC in armoede te zijn opgegroeid. De exponentiële winst die hij heeft gemaakt met de cryptomunt, noemt hij "iets heel groots". Hij nam een enorm risico door al zijn spaargeld en beleggingen in aandelen Tesla en Uber om te zetten in dogecoin.

Vrienden waarschuwden hem, maar hij hield vast aan zijn plannen en heeft besloten 10 procent van zijn beleggingen veilig te stellen op een betaalrekening als die 10 miljoen dollar waard zijn.

Dogecoin steeg begin april van een waarde van 5 dollarcent naar een hoogtepunt van 42 dollarcent op 20 april. Inmiddels is de munt 28 dollarcent waard en bedraagt de totale marktwaarde 36 miljard dollar.

De dogecoin begon ooit als een grap, als parodie op andere cryptomunten. Maar de afgelopen weken is deze cryptomunt bij de top 10 van meest waardevolle digimunten gekomen.

Overigens is niet iedereen hierover te spreken. Miljardair en cryptobelegger Mike Novogratz noemde de ongekende koersrally van de dogecoin onlangs nog “gekker” dan de manie rond het aandeel GameStop.

“Er is een soort vreemde opwinding bij jonge beleggers rond meme-munten en meme-ideeën”, zei Novogratz in een interview met CNBC. “Ik bedoel, ik vind het schokkend dat GameStop nog steeds iets waard is – maar liefst 10 tot 12 miljard dollar kijkend naar beurswaarde. Dogecoin is in dat opzicht nog bizarder.”

Novogratz waarschuwt beleggers dan ook dat ze bij de dogecoin rekening moeten houden met plotselinge zware verliezen.

[activecampaign form=28]

Lees meer over dogecoin en andere cryptomunten: