• Business Insider en Vodafone Business organiseren tweede reeks #techtalks over technologie en het bedrijfsleven.
  • In deze aflevering deelt Fiona Passantino 3 trends die onze werkplek de komende 5 jaar volledig op zijn kop zetten (AI is er slechts één van).
  • “Hoe slim mensen nu zijn t.o.v. katten, zo dom worden wij t.o.v. AI”.
  • Kijk meer #techtalks op: www.businessinsider.nl/techtalks.

Personeelstekort is misschien wel dé grootste uitdaging in het bedrijfsleven van dit moment. Maar liefst 75% van de Nederlandse bedrijven heeft hiermee te maken. En voor de mensen die wel aan het werk zijn, stijgt de werkdruk. 67% van de medewerkers voelt zich uitgeput aan het einde van de werkdag. Geen wonder dat ‘quiet-quitting’ (het minimale doen) een fenomeen is onder bijna 50% van de werkenden. Met deze en andere statistieken shockeert Fiona Passantino het publiek direct bij de opening van haar #techtalk. 

De hysterie rondom generatieve AI 

We raken maar niet uitgepraat over generatieve AI: het is geweldig, kwaadaardig, verandert alles of vernietigt zelfs alles. Ook als je geen mening hebt, lijk je er toch iets van te moeten vinden. Maar, is deze overweldigende aandacht eigenlijk wel terecht? Passantino: ‘Het klopt dat generatieve AI tegenwoordig in al onze processen en systemen zit, maar de échte vloedgolven die de komende 5 jaar ons leven bepalen, zijn er in totaal 3. Eén daarvan is quantum computing. 

Quantum computing 

Het kan je niet ontgaan zijn dat kwantumcomputing tegenwoordig vaker in het nieuws is. Maar voor degenen die niet weten wat het is: quantum computers kunnen veel meer dan rekenen met alleen nullen en enen. Ze zijn ongelooflijk moeilijk te bouwen en te beheren, maar alle encryptiecodes die programmeurs nu maken, kunnen zij moeiteloos kraken. Er zijn er dan ook maar een paar op de wereld. In haar #techtalk laat Fiona zien hoe snel deze ontwikkeling gaat en op welke andere ontwikkelingen we ons nog meer moeten voorbereiden in de nabije toekomst. 

Waar krijg jij energie van?  

Met een interactief experiment laat Fiona verder zien welke taken op ons werk we over het algemeen waarderen en welke beslist ook niet. De 3 trends vormen volgens haar hét antwoord op het personeelstekort en de taken die we niet leuk vinden. Want voeg je deze trends samen, dan creëer je eigenlijk de hersenen, lichaam en geest van een mens. Hoe ongeloofwaardig dat nu nog lijkt, Fiona prikkelt door te stellen dat we de komende 10 jaar onze werkplek gaan delen met dit soort wezens. Hoe dat eruit komt te zien? Bekijk nu Fiona’s #techtalk.

Hoe zorg je ervoor dat hybride werken binnen je organisatie succesvol verloopt? In deze explainer video staan de lessen van VodafoneZiggo voor je op een rij.

#techtalks is een samenwerking tussen Business Insider en Vodafone Business. Met Vodafone Business regel je alles op één plek. Voor bedrijven die snel en veilig digitaal willen werken. Ontdek hier de mogelijkheden voor jouw bedrijf.