Topman Gert van de Weerdhof is afgelopen week met ruzie vertrokken bij Wehkamp.

Dat heeft een woordvoerder van het webwinkelbedrijf vrijdag bevestigd na een bericht in De Telegraaf. Ook de financieel directeur wordt per 1 april vervangen, maar dat heeft te maken met “privéomstandigheden”.

Wehkamp kwam vorig jaar in handen van Apax Partners. De investeringsmaatschappij nam het moederbedrijf achter de webwinkel, RFS Holland Holland, over voor naar verluidt zo’n 450 miljoen euro. Daarbij kreeg het ook de bedrijven Fonq, Create2Fit en Lacent in handen.

Een van die bedrijven, Fonq, is volgens De Telegraaf door Apax in de etalage gezet. “Banken hebben al onderzocht of er belangstelling in de markt is voor het online cadeauwarenhuis”, aldus een ingewijde.

De zegsman spreekt dat evenwel tegen. “Er zijn daar geen ontwikkelingen”, zei hij. Dieper wilde hij niet op de kwestie ingaan. “Dat zijn geruchten in de markt, daar geven wij nooit commentaar op.”

Onenigheid over strategie

Na de overname is er onenigheid ontstaan tussen Van de Weerdhof en de raad van commissarissen over de te volgen koers, waarop de topman de eer aan zichzelf hield.

Waar het conflict precies over ging kon de woordvoerder niet zeggen. "Maar het heeft niets te maken met de prestaties van Wehkamp. Wij groeien gewoon conform de markt", zei hij. De Brit Jonny Crowe neemt het roer voorlopig over.

Het Britse investeringsfonds Apax is onder meer eigenaar van de winkelketen Takko en het Nederlandse softwarebedrijf Exact. Het investeringshuis nam in 2004 uitgeversconcern PCM nog over, waardoor de toenmalig eigenaar van het AD, NRC Handelsblad en de Volkskrant met een torenhoge schuld werd opgezadeld.

Lees ook

Waarom geen enkele winkelketen interesse had in Wehkamp

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl