Als Donald Trump een recensie van de nieuwe iPhone zou schrijven, is dat vast geen positieve. De Amerikaanse president mist namelijk de homeknop, blijkt uit een tweet die hij vrijdag verstuurde.

Trump twitterde: “To Tim: The Button on the IPhone was FAR better than the Swipe!”

Tim is Tim Cook, de CEO van Apple. En met de ‘swipe’ doelt Trump op de homebar, de horizontale streep onder aan het scherm die met de iPhone X in het besturingssysteem iOS opdook.

De iPhone X kwam eind 2017 op de markt. Het was de eerste iPhone met Face ID, het 3D-gezichtsherkenningssysteem waarmee de telefoon te ontgrendelen is. De homeknop verdween daarmee van het toestel.

Blijkbaar is Trump onlangs overgestapt naar een nieuwer model van de iPhone, aangezien hij nu tweet over het verdwijnen van de homeknop.

Het is niet de eerste keer dat Trump zich uitspreekt over het ontwerp van de iPhone. Gedurende 2013 en 2014 twitterde hij meerdere keren dat Apple een iPhone met een groter scherm moest uitbrengen. Dat deed Apple uiteindelijk met de iPhone 6 Plus.

Overigens heeft Trump een bijzondere relatie met Tim Cook. Eerder dit jaar noemde hij de Apple-baas Tim Apple tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis.

Cook nam het incident luchtig op en verving zijn achternaam op z’n twitteraccount door het logo van Apple. Ivanka Trump, die naast haar vader zat tijdens de ontmoeting, reageerde ook gevat.

Lees meer: