De Amerikaanse president Donald Trump bespaart ieder jaar tienduizenden dollars dankzij acht geiten.

Hij laat de geiten rondlopen over zijn golfbaan in New Jersey en kan daardoor gebruikmaken van aantrekkelijke belastingkortingen voor boeren, schrijft The Wall Street Journal.

Volgens openbare documenten heeft Trump zo fors kunnen besparen op zijn twee stukken land in de buurt van New York. De geiten lopen rond bij zijn golfclub in Bedminster – de Trump National Golf Club. Hij gebruikt daar ongeveer 45 hectare van zijn land voor ‘landbouw’, hij verbouwt er ook hooi.

Op zijn andere stuk land in Colts Neck gebruikt Trump 16 hectare voor hooi en voor een klein productiebos. Zo hoeft hij niet de geschatte jaarlijkse rekening van 80.000 dollar te betalen, maar is hij waarschijnlijk minder dan 1.000 dollar kwijt aan eigendomsbelastingen voor de twee stukken land.

Trump maakt daarbij gebruik van een regeling die in New Jersey in 1963 werd ingevoerd om te voorkomen dat de hele staat volgebouwd zou worden. Het is een populaire, maar ook controversiële regeling. New Jersey kent ontzettend hoge eigendomsbelastingen en wil met deze landbouwkorting iets van z’n geschiedenis als boerenstaat bewaren.

De stukken land van Trump liggen in de rijke gedeeltes van de staat. Zijn aanvragen voor de korting werden in 2015 goedgekeurd door New Jersey.

Het is niet de eerste keer dat Trump belastingkortingen weet te regelen. Voor een aantal bouwprojecten in New York, waaronder de Trump Tower en The Grand Hyatt, kreeg hij ook flinke kortingen op de belasting.

Lees ook op Business Insider

Trump heeft nog niet gereageerd op het bericht – hij is deze week op zijn golfclub in Bedminster omdat hij vakantie heeft.

LEES OOK: Dit moet je dagelijks opzij zetten om op je 65ste miljonair te zijn