• De meeste cryptomunten hebben geen waarde, denkt beleggingsstrateeg Scott Minerd van de Amerikaanse vermogensbeheerder Guggenheim.
  • Volgens Minerd komt er net als bij het knappen van de dotcomzeepbel in het jaar 2000 een scheiding tussen kaf en koren op de cryptomarkt.
  • Minerd denkt dat het momenteel niet verstandig is om te gokken op een daling van de bitcoin, de belangrijkste cryptomunt.

Het gros van de cryptomunten die nu in omloop zijn zal op een mislukking uitdraaien. Dat betoogt hoofd beleggingen Scott Minerd van de Amerikaanse vermogensbeheerder Guggenheim. Volgens Minerd is het echter geen goed idee om nu te speculeren op een daling van de bitcoin, de grootste cryptomunt.

Woensdag noteerde de bitcoin op een nieuw all-time-high, met een koers van iets boven de 65.700 dollar. Daarmee werd het oude record van afgelopen april doorbroken.

Lees ook: Bitcoin tikt nieuw recordniveau aan boven de 65.000 dollar

"70 procent van de crypto's is rommel en die zullen verdwijnen", zei Minerd dinsdag in een interview met Bloomberg Television. De beursstrateeg gaf aan dat hij niet echt positief is over de beleggingskansen op de cryptomarkt in algemene zin.

"De vraag die speelt, is dezelfde als tijdens de internetzeepbel van eind jaren 1990: wie overleeft? Destijds was de vraag overleeft Amazon of Pets.com?"

Minerd gaf ook commentaar op de introductie van het eerste beursgenoteerde beleggingsfonds (etf) dat blootstelling biedt aan de bitcoin via de termijnmarkt. Hij gaf aan dat de ProShares Bitcoin Strategy ETF het inderdaad makkelijker kan maken voor institutionele beleggers om indirect te participeren in de bitcoin.

Volgens Minerd zette de aandelenmarkt sinds een week weer een opgaande beweging in en verspreidt dit optimisme zich naar de cryptomarkt.

"Als je naar de bitcoin kijkt, zou ik niet speculeren op een daling, want de kans is behoorlijk groot dat de bitcoin de komende maanden stijgt", aldus Minerd.

Voor de bitcoin ziet Minerd op de lange termijn nog steeds een kans dat die naar een niveau van 400.000 dollar gaat, als je een vergelijking maakt met de goudprijs op basis van relatieve schaarste.

LEES OOK: Crypto lijkt totale onzin, maar veel mensen worden er rijk mee: ben ik nou gek dat ik niet meedoe?