De bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld heeft een nieuwe recordstand bereikt.

Woensdagmiddag noteerde de belangrijkste cryptomunt op meer dan 65.700 dollar.

Ook andere cryptomunten, zoals ether, cardano en solana zaten in de lift.

De bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld heeft een nieuwe recordstand bereikt. Woensdagmiddag noteerde de belangrijkste cryptomunt op meer dan 65.700 dollar. Dat is iets hoger dan het vorige record van 64.813 dollar van afgelopen april, blijkt uit gegevens van de site coinmarketcap.

In de afgelopen zeven dagen heeft de bitcoin een koerssprong van bijna 20 procent gemaakt.

Het recente enthousiasme van beleggers voor de bitcoin heeft mede te maken met de introductie van een beursgenoteerd beleggingsfonds (exchange traded fund, etf) dat de ontwikkeling van de bitcoin op termijnmarkten volgt.

Een etf is een beursgenoteerd beleggingsfonds waarin beleggers relatief makkelijk kunnen in- en uitstappen. Zo’n fonds maakt het voor grote institutionele beleggers, zoals vermogensbeheerders en verzekeraars, eenvoudiger om blootstelling te krijgen aan de bitcoin, zonder direct te beleggen in de cryptomunt.

Sommige analisten denken dat de bitcoin nog een stuk verder kan stijgen richting 85.000 dollar of zelfs 100.000 dollar

Lees ook: Bitcoin kan volgens vermogensbeheerder voor crypto naar $100.000 stijgen – dit zijn 3 factoren om in de gaten te houden

Ook andere cryptomunten zaten woensdag in de lift.

Ether, de nummer twee op de cryptomarkt, noteerde boven de 4.000 dollar. Altcoins zoals cardano en solana stegen ook fors.

LEES OOK: Crypto lijkt totale onzin, maar veel mensen worden er rijk mee: ben ik nou gek dat ik niet meedoe?