Medisch onderzoeksplatform Castor van ondernemer Derk Arts heeft 12 miljoen dollar opgehaald om verder te kunnen groeien.

Met het geld wil Castor EDC vooral verder groeien in de Verenigde Staten, waar het corona-onderzoeken ondersteunt.

Het cloudplatform maakt dataverzameling makkelijker en ondersteunt al 4.000 actieve onderzoeken en 2.000.000 ingeschreven patiënten in 90 landen.

De medische startup Castor EDC heeft een bedrag van 12 miljoen dollar opgehaald om verder uit te kunnen breiden naar de VS.

Ondernemer Derk Arts heeft met Castor een cloudoplossing ontwikkeld voor de dataverzameling van medische onderzoeken.

Het platform moet de dataverzameling van deze ‘clinical trials’ versimpelen, van het inschrijven van patiënten tot de analyse van de onderzoeksresultaten.

Met het groeigeld moet de uitbreiding in de VS op poten worden gezet, waar de systemen van het bedrijf gebruikt kunnen worden voor Covid-19 onderzoek.

Castor EDC stelt dat het 4.000 actieve onderzoeken en 2 miljoen ingeschreven patiënten in 90 landen op zijn platform heeft. Er worden al corona-onderzoeken gedaan via meer dan 200 Covid-19-projecten in 33 landen.

Castor moet onderzoek op afstand ondersteunen

“Er zijn drie belangrijke uitdagingen die moeten worden aangepakt”, zo stelt Arts, de CEO en oprichter van Castor. “We moeten het onderzoek meer patiëntgericht maken, de invloed van data op mensenlevens maximaliseren en beter inspelen op de behoeften van gemeenschappen die niet goed bereikt worden.”

Het groeigeld werd opgehaald in een investeringsronde geleid door Two Sigma Ventures met deelname van Hambrecht Ducera Growth Ventures en de bestaande investeerder INKEF Capital. Met dat geld kan de startup volgens Arts nu vooruitgang boeken op alle drie de genoemde gebieden.

Arts wil “gebruiksvriendelijke, toegankelijke technologie blijven leveren die onderzoek op afstand kan ondersteunen.” De techniek van Castor zorgt ‘machineleesbare output’ die het mogelijk maakt om de tests verder te automatiseren en gegevens te hergebruiken.

Volgens investeerders is het interessant dat de techniek van Castor de medische onderzoeken schaalbaar maakt.

Lees ook: