Nee, echt lekker gaat het niet met de carrière van Camiel Eurlings. Anderhalf jaar geleden moest hij het veld ruimen als KLM-topman, nu zou hij zijn aangeklaagd wegens het mishandelen van een voormalig fotomodel.

De 42-jarige Eurlings zou in oktober vorig jaar een vrouw zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht bij een feestje in Bloemendaal, meldt Quote op basis van een ingewijde rond de zaak. De lijst met verwondingen liegt er niet om: oogletsel, gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog.

De vrouw, oud-fotomodel en woonachtig in het buitenland, heeft aangifte gedaan in Haarlem. Wie ze is en waarom Eurlings haar aan zou hebben gevallen is niet bekend. Eurlings wil volgens zijn advocaat Geert-Jan Knoops niet reageren. Hij “heeft daar zijn redenen voor”, aldus Knoops tegenover Quote.

Kroonprins CDA

De Limburger Eurlings gold jarenlang als de kroonprins van het CDA. Hij werd op jonge leeftijd gemeenteraadslid in Valkenburg, kwam later in de Tweede Kamer en zat in het Europees Parlement. Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat.

Hij vertrok uit de politiek om een gezin te stichten met zijn toenmalige vriendin, maar amper een jaar later was de relatie voorbij. Daarop ging hij aan de slag bij luchtvaartmaatschappij KLM, waar hij in 2013 werd benoemd tot president-directeur.

Vertrek bij KLM

Hij had nog geen anderhalf jaar de leiding in handen toen hij door de raad van commissarissen werd weggestuurd. Zij zagen geen heil meer in het aanblijven van Eurlings, omdat hij niet goed zou liggen bij een deel van het personeel en te vaak onzichtbaar zou zijn.

In juni 2015 had Eurlings een nieuw baantje als niet-uitvoerend bestuurder bij zakenreisagent American Express Global Business Travel. Ook is hij sinds 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité. Mocht de aanklacht wegens mishandeling gegrond blijken, dan is de vraag of Eurlings aan kan blijven als IOC-lid.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl