Op Black Friday proberen webwinkels van hun voorraad af te komen. Heb je een oudere smartphone en ben je toe aan een upgrade? Dan haal je alleen vandaag een iPhone of Android-toestel met fikse korting in huis. Wij zetten de beste deals voor je op een rij, in samenwerking met Kieskeurig.nl.

• iPhone XS met 23% korting

De iPhone XS is bij Apple niet meer te koop, maar tal van webshops hebben het toestel uit 2018 nog op voorraad. En op Black Friday gaan die exemplaren weg met flinke kortingen.

Het basismodel van de iPhone XS met 64 GB aan opslag kostte bij de introductie in Nederland 1.159 euro. Veel geld voor een telefoon, maar daarvoor krijg je volgens techreviewers een absoluut toptoestel.

De iPhone XS heeft een 5,8-inch OLED-scherm nagenoeg zonder randen. Ontgrendelen gaat met Face ID, de 3D-gezichtsherkenning die Apple ontwikkeld heeft. De twee camera’s aan de achterzijde maken prachtige foto’s en dankzij de glazen behuizing kun je draadloos opladen.

Apple heeft met de komst van de de iPhone 11 de verkoop van de iPhone XS gestaakt. Maar dat betekent niet dat de telefoon uit 2018 ouderwets is. Ook in 2019 is de iPhone XS nog een toptoestel, dat zich kan meten met de allerbeste merken. Zeker omdat Apple lang ondersteuning biedt voor zijn toestellen.

Bekijk hieronder de actuele deals op Black Friday:


• iPhone XR met 10% korting

Ook de iPhone XR is op Black Friday behoorlijk afgeprijsd. Apple vraagt 709 euro voor de telefoon uit 2019, maar Bol.com duikt daar vandaag fors onder. Voor 640 euro haal je de iPhone XR in huis, een telefoon die als zevende eindigde op onze lijst van beste smartphones om te kopen.


• Samsung Galaxy S8 met 37% korting

Bij de introductie in april 2017 had de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro. Op Black Friday biedt Samsung de telefoon aan voor 333 euro. De Galaxy S8 ziet er in 2019 nog steeds fantastisch uit, met een glazen behuizing en gebogen schermranden. En de camera maakt uitstekende foto's.

Puntje van zorg is het gebrekkige updatebeleid van Samsung, iets waar de Consumentenbond al jaren tegen strijd. Maar als je niet per se de nieuwste versie van Android hoeft, heb je aan de Galaxy S8 een uitstekend toestel waar je nog jaren mee vooruit kan.


• Xiaomi Mi 9 met 10% korting

Xiaomi is een Chinees merk dat tegenwoordig ook gewoon bij de Kruidvat ligt. De Mi 9 is het meest recente toptoestel van de Chinese fabrikant en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt een groot OLED-scherm, een topprocessor van Qualcomm, meer dan genoeg geheugen en opslag, en drie camera's, waaronder een groothoek- en een telelens.

Nadeel is de software van Xiaomi, die iets anders in elkaar steekt dan bij de meeste Android-telefoons. Maar dat is een kwestie van wennen. Op Black Friday is de Xiaomi Mi 9 al verkrijgbaar voor 365 euro.


• iPhone 7 met 14% korting

De iPhone 7 is ondertussen meer dan drie jaar oud, maar is ook in 2019 nog een prima aanschaf. Apple heeft iOS 12 ook voor veel oudere toestellen uitgebracht en zelfs verbeteringen doorgevoerd zodat ook een drie jaar oude iPhone 7 nu nog snel is.

Ander voordeel: de iPhone 7 is een klein toestel en past met gemak in je broekzak of handtas. En hij heeft nog gewoon een homeknop aan de voorkant waarin de vingerafdrukscanner is verwerkt, iets waar Donald Trump blij mee zal zijn.

Op Black Friday is de iPhone 7 van jou voor 347 euro.


Insider Picks Nederland schrijft over dingen die jij wellicht leuk vindt. Business Insider Nederland heeft samenwerkingen met verschillende affiliatepartners. Dit betekent dat we een vergoeding ontvangen bij een eventuele aankoop.

Lees meer over Black Friday: