Ik was uitermate tevreden met mijn iPhone 6s totdat ik de Galaxy S8 in handen kreeg.

De Galaxy S8 — het nieuwste vlaggenschip van Samsung — is gloednieuw en ik kreeg afgelopen weekend de kans de grotere S8+ te testen.

Ik wist dat het kwalitatief hoogwaardige telefoon was, maar had niet verwacht dat ik zo onder de indruk zou zijn dat ik zit te smachten om het einde van mijn iPhone-contract.

Voor de goede orde, ik heb niet alle mogelijkheden van de telefoon bekeken en geef zelfs geen compleet oordeel over de camera, laat staan een recensie van het toestel (klik daarvoor hier).

Ik heb de S8+ simpelweg gebruikt zoals ik mijn huidige telefoon ook gebruik door af en toe foto’s te maken van mijn activiteiten om te laten zien aan mijn familie of te delen op sociale media.

Dit zijn de resultaten van mijn weekend met de Galaxy S8+.


Ik begon mijn zaterdag met koffie in Tribeca, waar ik deze bloemen zag langs de stoep. Ik was direct onder de indruk van de mogelijkheden van de camera. De bloemen op de voorgrond zijn scherp en gedetailleerd, terwijl de rest wazig is.

I started my Saturday grabbing coffee in Tribeca, where I spotted these flowers on the sidewalk. I was immediately impressed with the camera's macro capabilities. The flowers in the foreground were crisp and in focus, while the rest of the bunch was blurred.

Het enige dat ik niet fijn vind aan de camera en dat ik bij deze foto voor het eerst zag, is een sepia-tint, of een bruin-oranje-achtige waas over sommige foto's. Je ziet verderop in mijn fotoweekend wat ik bedoel.


Ik kwam langs One World Trade Center (en een andere wolkenkrabber in aanbouw) tijdens mijn wandeling door Tribeca. Hoewel dit niet de mooiste foto is van een van de beroemdste gebouwen van New York ben ik onder de indruk van de vele details die de camera zelfs op deze afstand weet vast te leggen, zoals de reflectie van de wolken in de ramen.

I happened upon One World Trade Center (and another skyscraper under construction) on my walk through Tribeca. While this isn't the prettiest picture of one of New York's more famous buildings, I was impressed by how much detail the phone captured — like the reflection of the clouds on the glass — even at a distance.

Deze zonovergoten overdekte wandelpassage is prachtig vastgelegd.

This geometric, sunlit walkway photographed beautifully.

En natuurlijk moest ik ook een selfie nemen. Maar ik zweer het: het was voor onderzoeksdoeleinden. Ik wilde zien hoe de camera het zou doen in extreem fel licht zoals het geval was aan de oever van de Hudson-rivier.

And, of course, I had to take a selfie. But it was for research purposes, I swear: I wanted to see how the camera would perform in extremely bright light, which was the situation at the Hudson River waterfront.

De resultaten zijn behoorlijk indrukwekkend, al zeg ik het zelf. Hoewel de achtergrond bijna volledig is weggevallen (geen mooi zicht op Hoboken, sorry), was ik verrast hoe de camera zich aanpaste aan het felle zonlicht toen ik deze snelle selfie nam.

Ik zal niet die tientallen andere selfies publiceren die ik in het weekend heb gemaakt, maar ik kan absoluut zeggen dat de frontcamera beter is dan die van de iPhone. Hij maakt je huid zachter en helderder en laat je er beter uitzien.


Hier zie je mij door de lens van een iPhone 7 Plus - het topmodel van Apple - de selfie nemen.

In contrast, here's me taking that selfie — shot with an iPhone 7 Plus, Apple's top-of-the-line shooter.

De achtergrond is hier niet weggevallen, maar de kleuren zijn minder levendig en saaier.


Het was een warme dag in New York, dus nam ik een biertje in een bar. Er was weinig licht binnen, maar toch kon ik een mooie foto maken van mijn drankje.

It was a warm day in New York, so I stopped in a bar for a quick drink. The bar was very dimly lit, but it still captured a nice photo of my beer.

Dit was de tweede keer dat ik zag dat de camera naar een oranje tint neigt. Het licht in de bar was niet per se warm, maar dat lijkt wel zo op de foto.


Ik ging weer naar buiten voor een wandeling langs de East River en nam deze prachtige foto van de onderkant van de Brooklyn Bridge. Hij is bijna net zo goed als ik hem zou hebben genomen met een spiegelreflexcamera: je kan elke individuele baksteen zien en zelfs die kleine Amerikaanse vlag boven op de brug.

I headed back outside to walk up the East River and captured this gorgeous shot of the underside of the Brooklyn Bridge. This photo looks almost as good as it would have if I shot it on a DSLR: you can see each individual brick and can even make out a tiny American flag at the top of the bridge.

Dit is de onderkant van de Manhattan Bridge. Ik was opnieuw overdonderd door de details, zelfs van afstand. Als je goed kijkt kan je aan de andere kant van de rivier de Jane's Carousel zien.

Here's the underside of the Manhattan Bridge. Again, I was stunned by the amount of detail, even in the distance. If you look closely, you can make out the carousel across the river in Dumbo.

Ik wilde de camera ook testen in het donker, dus nam ik een foto van de Empire State Building, die vanwege Pasen in pastelkleuren was uitgelicht. Ik was onder de indruk van hoe intens de kleuren eruit zagen, maar er zit een keerzijde aan: het licht van de straatlantaarns ziet er overdreven oranje uit.

I wanted to test the camera at night, so I snapped a photo of the Empire State Building, which was lit up in pastel colors for Easter. I was impressed by how saturated the colors looked, but there was a downside to that: The light from the street lamps looked extremely orange.

De volgende dag ging ik naar een uitermate hippe Pinterest-waardige brunchplek. In helder daglicht zagen de kleuren er helder, schoon en koel uit met geen enkele zweem van sepia. Dat is blijkbaar alleen een probleem bij weinig licht.

The next day, I went to a very hip and Pinterest-worthy brunch spot. In bright daylight, the colors looked crisp, clean, and cool without so much as a hint of sepia — apparently, that's only a problem in low light.

Ik bestelde een aantal heerlijke pannenkoekjes. Kijk goed: je kan de zoute boter zien smelten bovenop.

I ordered some very delicious buttermilk pancakes. Look closely: You can make out the salted butter melting on top.

Hier nog een test in helder zonlicht. Helaas voor mij kan de camera niet omgaan met mijn uiterst witte benen, die zien wat overbelicht.

Here's another test in bright sunlight. Unfortunately for me, the camera couldn't handle how pale my legs are, leaving them a bit overexposed.

Deze prachtige entree in Brooklyn hielp me te testen hoe goed de camera kleuren vast kan leggen. In dit geval overtrof de telefoon mijn verwachtingen. De kleuren zijn levendig, er waren geen aanpassingen of verbeteringen nodig.

This beautiful doorway in Brooklyn helped me test out how well the camera captures colors. In this case, the phone exceeded my expectations. The colors are vibrant and crisp, no editing or enhancement necessary.

Ik besloot mijn weekend op de best mogelijke manier: met een ijsje (die was een stuk groter voordat ik me herinnerde een foto te maken). De camera verbaasde me opnieuw. Ondanks dat er een onweersbui op komst was toen ik de foto nam. De kleuren zijn gebalanceerd en rijk en de camera stelde heel precies scherp op het hoorntje en het ijs zelf, terwijl de achtergrond wazig is.

I ended my weekend the best way: with an ice cream cone (it was a lot bigger than that before I remembered to snap a photo). The camera impressed me once again, especially since it was about to thunderstorm when I took the photo. The colors here are balanced and rich and the camera focused precisely, sharpening my cone while softening the background and blurring the passersby.

Dit is waarschijnlijk mijn favoriete foto van het weekend (en niet alleen omdat het zo'n lekker ijsje was): Dat is zo omdat op deze foto de sterke kanten van de Galaxy-camera allemaal bij elkaar komen.

De foto's zijn scherp, de kleuren prachtig en elke foto is klaar om op Instagram te zetten, met minimale aanpassingen. Hoewel ik gek ben op de camera van mijn iPhone en er nooit klachten over heb gehad, was ik verdrietig dat ik mijn Galaxy-telefoon weer moest inleveren en ik het weer met mijn eigen moest doen.

Nadat ik de Galaxy S8+ heb gebruikt — op dit moment de beste telefoon verkrijgbaar — lijkt mijn eigen telefoon ouderwets en onvolwassen. De kleuren lijken wat flets, de foto's minder scherp en de bediening veel amateuristischer.

Ik mis de Galaxy S8 echt, maar ik heb tenminste altijd nog deze foto's als herinnering.