Bitcoin heeft er een enerverende eerste helft van 2017 achter de rug. De cryptomunt steeg van zo’n 1000 dollar naar een record dicht tegen de 3000 dollar aan, om juni te eindigen rond de 2.500 dollar. De digitale munt won het eerste half jaar zo’n 168 procent.

Die historische stijging van de digitale munt heeft ervoor gezorgd dat veel analisten uit zowel de techwereld als op Wall Street spreken van een bubbel.

Afgelopen week zei analist Jeffrey Kleintop van Charles Schwab dat bitcoin een bubbel is die we nog ooit eerder gezien hebben. Zijn waarschuwing kwam slechts een paar weken nadat techmiljardair Mark Cuban tweette: “Ik dat het een bubbel is. Ik weet alleen niet wanneer en hoe die gecorrigeerd wordt. Als iedereen loopt te pochen hoe makkelijk het is geld te verdienen, dan is het een bubbel.”

Lees ook: Bitcoin is een bubbel, maar we willen er om deze redenen toch in ‘beleggen’

Zakenbank Goldman Sachs denkt dat de bitcoin nog veel verder terug gaat vallen, voordat de cryptomunt weer naar een nieuw record gaat. In een bericht aan klanten dat zondag is verstuurd, schrijft technisch analist Sheba Jafari dat de correctie van bitcoin nog bezig is, maar dat de crypomunt uiteindelijk weer hoger komt te staan.

Jafari stelt dat bitcoin "nog in de correctieve vierde golf is" die niet veel verder zal gaan "dan 1.857 dollar". Dat zou betekenen dat hij nog zo'n 25 procent wegzakt ten opzichte van het huidige niveau.

Maar bitcoin-enthousiastelingen hoeven zich volgens Jafari niet al teveel zorgen te maken.Hij ziet namelijk een vijfde golf aankomen die de digitale munt naar een nieuwe recordstand zal brengen.

"Vanuit het huidige niveau verwachten we dat dit minimaal 3.212 dollar zal worden (als de lengte gelijk is aan golf I)", schrijft Jafari. "Maar in potentie kan hij tot 3.915 dollar reiken. Het kan alleen tijd kosten om daar te komen."

Bitcoin

Foto: bron Goldman Sachs