Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
2:12

De druk op de arbeidsmarkt is enorm. De werkloosheid is ongekend laag waardoor werkgevers enorme moeite hebben met het vinden van personeel.

Toch was er in de afgelopen twaalf maanden een record aantal mensen dat van baan wisselde. In totaal veranderden zo’n 1,8 miljoen werknemers van werkgever, blijkt uit cijfers van Intelligence Group.

Het grootste aantal baanwisselaars was te vinden in de design-, grafische- en ontwerpsector. Daar stapten 2 op 5 personen over naar een andere werkgever.

Bij de sector voor installatie, reparatie en onderhoud was het laagste personeelsverloop te zien. Daar veranderde slechts 11,8 procent van de werknemers van baan.

Aantal baanwisselingen sinds Q4 2011
Aantal baanwisselingen sinds Q4 2011
Intelligence Goup

Ondanks deze wisselingen lijkt de Nederlandse werknemer minder en minder gedreven om zich actief op de arbeidsmarkt te begeven.

De arbeidsmarktactiviteit, de mate waarin mensen actief op zoek gaan naar een baan, staat bijna op een absoluut dieptepunt met 11,6 procent van de beroepsbevolking.

Arbeidsmarktactiviteit sinds Q4 2011
Arbeidsmarktactiviteit sinds Q4 2011
Intelligence Group

Dat komt voornamelijk door de druk op de arbeidsmarkt. Daardoor denken werknemers makkelijker aan een baan te komen als ze dat willen. Gemiddeld verwacht men binnen 3,4 maanden een andere werkgever te kunnen vinden. Dat is veel lager dan het gemiddelde van 8 maanden dat in 2013 nog gold. Ook hoeft er minder gesolliciteerd te worden en worden mensen eerder aangenomen.

Maar werkgevers en recruiters laten het er niet bij zitten en gaan actiever op zoek naar geschikte kandidaten. Nog nooit zijn er zoveel mensen benaderd om van baan te wisselen als in het afgelopen kwartaal. Bijna 2 op de 5 werkenden werd uitgenodigd om eens te kijken hoe groen het gras aan de andere kant is.

De top 3 functiegebieden waar mensen het afgelopen kwartaal minimaal één keer zijn benaderd om van werkgever te veranderen, zijn: Consultancy/advies (68,4 procent), Engineering (65,9 procent) en ICT/Automatisering (63,6 procent).

Aantal benaderingen sinds Q4 2011
Aantal benaderingen sinds Q4 2011
Intelligence Group

LEES OOK: Uitzendbureaus zien groei arbeidsmigranten als onvermijdelijk om personeelstekort op te lossen