De drie iPhones die Apple woensdagavond vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd presenteert, heten XS, XS Max en Xr.

De techsites allthings.how en The Verge hebben dat ontdekt op de site van Apple. De verwijzing is inmiddels verwijderd.

Het is niet bekend of Apple de namen bewust heeft laten uitlekken, of dat er een foutje is gemaakt.

Volgens verschillende bronnen presenteert Apple vanavond een verbeterde versie van de iPhone X, met twee verschillende schermgroottes. De kleinste variant heeft een OLED-display van 5,8 inch, terwijl de grotere een 6,5-inchscherm heeft.

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. In tegenstelling tot LCD-schermen is er geen achtergrondverlichting nodig, maar geeft elke pixel individueel licht. OLED-schermen zijn daardoor dunner, lichter en rijker in contrast.

De nieuwe vlaggenschepen van Apple hebben net als de iPhone X een nagenoeg randloos scherm en beschikken over Face ID, de 3D-gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen.

Volgens Apple-blog 9to5Mac gaat het om een S-update, een kleine verbetering ten opzichte van het jaar ervoor. De naam van het nieuwe toestel zou dan ook iPhone XS zijn.

Lees ook op Business Insider

De versie met het grotere scherm zou dan iPhone XS Max heten. Enigszins bizar, omdat ‘XS’ in veel landen immers gelijkstaat aan de kledingmaat ‘extra small’. Het apparaat zou dan dus ‘extra small max’ heten.

Goedkopere versie van de iPhone X

De opvolger van de iPhone X, die in Nederland 1.160 euro kost, wordt vermoedelijk nog duurder. Vooral het Plus-model met een groter scherm zou weleens peperduur kunnen zijn.

Daarom komt Apple naar verwachting met een goedkopere versie van de iPhone X, die in de VS tussen de 550 en 650 dollar zal kosten. In Nederland kost de iPhone 8 zo’n 810 euro, dus dat is waarschijnlijk ongeveer het bedrag dat je moet neerleggen.

De goedkopere iPhone X heeft dan wel een nagenoeg randloos scherm, maar Apple heeft naar verluidt op andere punten moeten beknibbelen om de prijs omlaag te krijgen. Zo krijgt het toestel vermoedelijk een 6,1-inch LCD-display en niet het OLED-scherm dat in de iPhone X zit.

Ingewijden melden daarnaast dat de camera met dubbele lens wordt ingeruild voor een enkele. Wel zou het toestel beschikken over Face ID.

Meer weten over wat Apple vanavond presenteert? Lees dan dit overzichtsartikel met alle geruchten »