Apple lanceert in de herfst van dit jaar drie nieuwe modellen van de iPhone, zo meldt zakenkrant The Wall Street Journal.

Twee modellen zullen gebruik maken van OLED-schermen. Dat is hetzelfde soort scherm dat voor de iPhone X wordt gebruikt.

Het derde nieuwe model krijgt een LCD-scherm, zoals de iPhone 8 en oudere iPhones hebben.

OLED-schermen hebben een betere beeldkwaliteit dan LCD-schermen. Ook verbruiken ze minder stroom en is de kleur zwart dieper.

Vanuit financieel perspectief is vooral interessant wat Apple doet met de prijzen van de nieuwe modellen. De iPhone X heeft een prijskaartje van 1.160 euro en is daarmee één van de duurste smartphones ter wereld.

De prijs van de iPhone X wordt sterk beïnvloed door het gebruik van de OLED-technologie voor het scherm. Een OLED-scherm kost bijna 100 euro, terwijl een LCD-scherm minder dan 40 euro kost, volgens analisten die The Wall Street Journal aanhaalt.

Als Apple meer telefoons met een OLED-scherm gaat verkopen, zal dat de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone doen stijgen. Maar Apple kan er ook voor kiezen om minder smartphones te produceren met een OLED-scherm en méér telefoons met een LCD-scherm. Want de verwachting is dat er meer vraag zal zijn naar de iets goedkopere telefoons met een LCD-scherm, zo vermoeden analisten.

Lees ook op Business Insider

Het bericht in The Wall Street Journal is in lijn met eerdere meldingen over de introductie van nieuwe iPhones dit jaar, zoals bronnen meldden tegenover persbureau Bloomberg en de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo.

De verschillende bronnen stellen allemaal dat Apple in de herfst komt met een verbeterde versie van de iPhone X, een versie van de iPhone X met een groter scherm en een goedkopere iPhone met een LCD-scherm en gezichtsherkenning.

Volgens analist Kuo zou de prijs van de goedkopere iPhone met LCD-scherm tussen de 550 dollar en 650 dollar komen te liggen. De onderstaande infographic geeft de prognose van Kuo weer:

2018 iPhone lineup

Foto: KGI Securities