Apple’s belangrijkste evenement van het jaar komt eraan.

Vandaag om 19.00 uur Nederlandse tijd lanceert het techconcern naar verwachting nieuwe iPhones, een nieuwe Apple Watch en misschien wel nieuwe AirPods.

En wie weet heeft Apple nog een verrassing in petto.

Apple doet vaak uiterst geheimzinnig over nieuwe producten. Het bedrijf uit Cupertino zegt bijna nooit iets over aankomende telefoons, tablets of laptops voordat ze officieel zijn gepresenteerd.

Toch lekt er vaak al het nodige uit. En de afgelopen jaren blijken de meeste van die geruchten uiteindelijk ook te kloppen.

Dit is alles wat we weten over de nieuwe producten die Apple op 12 september aan de wereld toont:


Volgens betrouwbare analisten en journalisten komt Apple met twee opvolgers van de iPhone X.

Lees ook op Business Insider

Bron: 9to5Mac

Verschillende bronnen stellen dat Apple in de herfst komt met een verbeterde versie van de iPhone X, met twee verschillende schermgroottes. De kleinste variant heeft een OLED-display van 5,8 inch, terwijl de grotere een 6,5-inchscherm heeft.

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. In tegenstelling tot LCD-schermen is er geen achtergrondverlichting nodig, maar geeft elke pixel individueel licht. OLED-schermen zijn daardoor dunner, lichter en rijker in contrast.

De nieuwe vlaggenschepen van Apple hebben net als de iPhone X een nagenoeg randloos scherm en beschikken over Face ID, de 3D-gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen.

Volgens Apple-blog 9to5Mac gaat het om een S-update, een kleine verbetering ten opzichte van het jaar ervoor. De naam van het nieuwe toestel zou dan ook iPhone XS zijn.

De versie met het grotere scherm zou dan iPhone XS Max heten. Enigszins bizar, omdat ‘XS’ in veel landen immers gelijkstaat aan de kledingmaat ‘extra small’. Het apparaat zou dan dus ‘extra small max’ heten.


Apple komt vermoedelijk met een goedkopere versie van de iPhone X met LCD-scherm.

Bron: KGI Securities

De opvolger van de iPhone X, die in Nederland 1.160 euro kost, wordt vermoedelijk nog duurder. Vooral het Plus-model met een groter scherm zou weleens peperduur kunnen zijn.

Daarom komt Apple vermoedelijk met een goedkopere versie van de iPhone X, die in de VS tussen de 550 en 650 dollar zal kosten. In Nederland kost de iPhone 8 zo’n 810 euro, dus dat is waarschijnlijk ongeveer het bedrag dat je moet neerleggen.

De goedkopere iPhone X heeft dan wel een nagenoeg randloos scherm, maar Apple heeft naar verluidt op andere punten moeten beknibbelen om de prijs omlaag te krijgen. Zo krijgt het toestel vermoedelijk een 6,1-inch LCD-display en niet het OLED-scherm dat in de iPhone X zit.

Ingewijden melden daarnaast dat de camera met dubbele lens wordt ingeruild voor een enkele. Wel zou het toestel beschikken over Face ID.


Bekijk ook de onderstaande video van YouTuber Marques Brownlee, die dummy-modellen van de nieuwe iPhone-toestellen heeft laten maken op basis van de geruchten:


De Apple Watch krijgt vermoedelijk ook een opfrisbeurt.

Bron: 9to5Mac

Apple onthult naar verwachting ook de Apple Watch Series 4 op 12 september. 9to5Mac heeft een afbeelding gepubliceerd van wat mogelijk het nieuwe horloge is.

Het eerste wat opvalt is het grotere scherm. Ook de Apple Watch krijgt dunnere randen rondom het display, waardoor er meer scherm in dezelfde behuizing past.

De resolutie is ook hoger. Het 42mm-model krijgt waarschijnlijk een scherm van 384 x 480 pixels. Nu is dat nog 312 x 390 pixels. Daardoor is er plek voor negen complicaties, kleine widgets op de wijzerplaat van de Apple Watch.

Verder gaat de accu langer mee, is de chip sneller en krijgt het horloge nieuwe fitnessfuncties.


Apple kondigt waarschijnlijk aan wanneer iOS 12, Watch OS 5 en tvOS 12 uitkomen.

Bron: Justin Sullivan/Getty Images

Apple onthulde iOS 12 op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. iOS 12 is een stuk sneller, ook op oudere apparaten. Het besturingssysteem is dan ook beschikbaar voor alle iPhones en iPads die nu iOS 11 hebben.

Ook kondigde Apple nieuwe versies van Watch OS en tvOS aan.

Normaal gesproken brengt Apple grote software-updates uit in de herfst. Woensdag horen we wellicht wat de exacte datum is.


Apple laat mogelijk ook weten wanneer de oplaadmat AirPower in de winkel ligt.

Bron: Apple

Toen Apple een jaar geleden de iPhone 8 en iPhone X aankondigde, liet het ook een glimp zien van de oplaadmaat die in eigen huis is ontwikkeld. Nu moeten Apple-fans nog eentje kopen van derde partijen als Belkin, Logitech of Mophie als ze hun iPhone draadloos op willen laden.

Met AirPower kun je volgens Apple een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd opladen door ze op de mat te leggen.

Apple zei vorig jaar dat AirPower ergens in 2018 op de markt komt. Ingewijden vertellen aan Bloomberg dat Apple mikt op een lancering in september. Dus goede kans dat Tim Cook of een andere topman of -vrouw woensdag daarover iets bekendmaakt.


Er komt misschien een nieuwe versie van AirPods, de draadloze oordopjes van Apple die erg populair zijn.

Bron: Reuters/Beck Diefenbach

AirPods, door Apple onthuld in september 2016, zijn een doorslaand succes. Dat betekent ook dat het wellicht tijd is voor Apple om een opvolger te introduceren – laten we die de AirPods 2 noemen.

Apple heeft al een Airpods-hoesje aangekondigd dat je draadloos kunt opladen. Volgens Ming-Chi Kuo, een betrouwbare Apple-analist, krijgen de AirPods zelf ook een opfrisbeurt.

Mogelijke verbeteringen zijn waterdichtheid, ruisonderdrukking, een verbeterde bluetoothchip en de optie om de digitale assistent Siri te gebruiken door simpelweg ‘Hey Siri’ te zeggen.


Apple komt mogelijk ook met een nieuwe iPad die veel wegheeft van de iPhone X.

Bron: Justin Sullivan/Getty Images

In juni 2017 kwam Apple voor het laatst met nieuwe iPad Pros, dus het wordt tijd voor nieuwe modellen. Volgens geruchten moet dat dit najaar gebeuren.

Apple presenteerde dit voorjaar wel een goedkope iPad, die voor de meeste mensen prima geschikt is. Maar de Pro-reeks beschikt over de nieuwste snufjes op tabletgebied.

Dunnere randen rondom het scherm is de trend bij telefoons en laptops, dus de verwachting is dat Apple dat ook bij de iPad Pro doorvoert.

De lengte en breedte van de kleine iPad Pro blijft vermoedelijk ongewijzigd, maar in plaats van een 10,5-inchscherm komt er een display van 11 inch in. Het grootste model van de iPad Pro behoudt waarschijnlijk het scherm van 12,9 inch, maar wordt iets kleiner qua afmetingen.

Beide iPad Pros krijgen verder snellere processors en Face ID.


Een ding is zeker: op 12 september staat CEO Tim Cook op het podium om nieuwe Apple-producten aan te kondigen. En wie weet heeft hij nog wel een verrassing in petto…

Bron: REUTERS/Stephen Lam

LEES OOK: 7 toffe gadgets die zijn onthuld op IFA 2018, de grootste techbeurs van Europa

MIS OOK NIET: De Galaxy Note 9 is een prachtig toestel, maar wel bedoeld voor een nichepubliek