• Op 13 oktober houdt Apple een online-evenement om nieuwe producten aan te kondigen. Vermoedelijk krijgt de wereld dan de iPhone 12 te zien.
  • Apple onthult nieuwe iPhones normaal gesproken in september. Door de coronacrisis heeft de productie vertraging opgelopen.
  • De iPhone 12 krijgt volgens geruchten vier versies, allemaal met OLED-schermen en 5G.
  • Ook zou Apple het design van de iPad Pro met vlakke zijkanten toepassen op de iPhone-reeks. Daarmee keert het geliefde ontwerp van de iPhone 4 terug.

Groot was de teleurstelling vorige maand toen Apple op 15 september een nieuwe iPad, twee Apple Watches en een fitnessdienst aankondigde. Waar was de iPhone 12?

Op 13 oktober houdt Apple een nieuw online-evenement, kondigde het techbedrijf dinsdag aan. De slogan voor de productlancering luidt “Hi, Speed”. Dat duidt vermoedelijk op de aankondiging van nieuwe iPhones met snellere 5G-verbindingen.

De langverwachte lancering van nieuwe iPhones komt een maand later in het jaar dan doorgaans het geval is. Dat komt doordat de coronacrisis voor vertraging in het testproces heeft gezorgd.

Door de uitbraak van het coronavirus moesten Chinese fabrieken een tijdlang hun deuren sluiten. Ook konden Apple-werknemers niet naar China vliegen om te overleggen met toeleveranciers en prototypes te testen.

The Wall Street Journal meldde al in april op basis van ingewijden dat Apple de massaproductie van de iPhone 12 met een maand had uitgesteld. 

Eind juli bevestigde Apple dat de iPhone 12 een paar weken later dan gebruikelijk leverbaar is.

“Vorig jaar begonnen we eind september met de verkoop van iPhones. Dit jaar verwachten we dat de voorraad een paar weken later beschikbaar komt”, zei financieel directeur Luca Maestri in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Lees ook op Business Insider

iPhone 12: vier modellen met OLED-scherm en 5G

Zoals gebruikelijk zijn er volop geruchten over de specificaties van de nieuwe toestellen. Er komen mogelijk vier varianten: een 5,4-inch iPhone, twee 6,1-inch modellen en een 6,7-inch iPhone. Ze hebben naar verwachting alle vier OLED-schermen en ondersteuning voor 5G.

Ook zou Apple het design van de iPad Pro met vlakke zijkanten toepassen op de iPhone-reeks. Daarmee keert het geliefde ontwerp van de iPhone 4 terug.

Lees meer: Dit weten we over de iPhone 12, de nieuwste smartphone van Apple

YouTuber Marques Brownlee heeft een dummy-model van de iPhone 12 bemachtigd die op basis van de geruchten is samengesteld. Bekijk hieronder hoe Apples nieuwste telefoon eruit zou kunnen zien:


Lees meer over Apple: