De Duitse supermarktketen Aldi komt samen met het duurzame kledingmerk Trashcode met een kledinglijn. De kleding is niet gemaakt van katoen of wol, maar van gerecycled polyester, vooral van afgedankte petflessen.

Vanaf zaterdag 5 oktober hangen onder meer T-shirts, rokken, blouses, blazers, leggings en jurken van gerecycled polyester in Aldi-winkels staat op de site van Aldi.

De kledingstukken verschijnen onder het label ‘Aldi x Trashcode’. Er zouden bijna 540.000 flessen zijn verzameld om de kleding te produceren.

Aldi noemt als voordelen van recycling dat nieuwe grondstoffen worden gespaard en dat de afvalhoop wat kleiner wordt. Werken met gerecycled polyester zou volgens de Duitse discounter 70 procent minder energie vergen en bijna 90 procent minder water kosten ten opzichte van traditioneel polyester. Ook de CO2-uitstoot tijdens de productie zou driekwart minder zijn.

Een groot deel van de flessen zou uit China afkomstig zijn en daar zwerfvuil zijn geweest. Aldi wil met de collectie duurzame modeartikelen voor een zeer brede groep consumenten toegankelijk maken. Voor nog geen 6 euro zijn T-shirts te koop.

Lees meer over Aldi: