Webwinkel Amazon is van plan om in de tweede helft van dit jaar de strijd aan te gaan met de AirPods van Apple.

Volgens persbureau Bloomberg lanceert Amazon binnen afzienbare tijd draadloze oordopjes die communiceren met de virtuele assistent Alexa.

Deze Amazon-oortjes worden een directe concurrent van de AirPods, de draadloze oordopjes die Apple in 2016 introduceerde en waar het bedrijf vorige maand alweer een verbeterde versie van aankondigde.

Met één commando kunnen gebruikers Alexa aanspreken, net zoals bij het audiokastje Echo of een ander door Alexa ondersteund apparaat van Amazon.

De oortjes van Amazon ondersteunen ook gebaren, zoals zachte tikken om muziek door te spoelen of om telefoongesprekken te beëindigen. Ook worden ze, net als de AirPods, geleverd in een handig doosje waarmee je de oortjes kan opladen.

Wat Amazons product niet zal hebben, is dat je automatisch contact maakt met een mobiel apparaat. De gebruiker zal ze handmatig moeten verbinden, net zoals het geval is met de Galaxy Buds van Samsung (als je ze aan andere Android-apparaten verbindt dan een Samsung).

Amazon moet inhaalslag maken op mobiele markt

Volgens Bloomberg beschouwt Amazon de Alexa-oortjes als een van de belangrijkste projecten van dit jaar, aangezien het om een snelgroeiende productcategorie gaat.

Lees ook op Business Insider

Amazon betreedt een drukke markt. Apple domineert de markt met zijn AirPods, maar er zijn veel alternatieven voor de AirPods, zoals de Galaxy Buds of andere merken als Bose en JBL.

Amazons spraakassistent Alexa is het leidende platform voor het zogeheten smart home. Maar omdat Amazon geen smartphone heeft met een substantieel marktaandeel, loopt het bedrijf achter op de markt voor mobiele technologie.

Slimme oortjes houden gebruiker bij Amazon

Een oortje dat communiceert met spraakassistent Alexa, geeft Alexa-gebruikers de mogelijkheid om ook buiten de eigen woning contact te houden met de virtuele assistent. Begin dit jaar onthulde Amazon dat er al zo’n 100 miljoen door Alexa ondersteunde apparaten werden verkocht.

Alexa is beschikbaar voor iPhones en Android-apparaten via een app, maar kan niet optimaal geïntegreerd worden, omdat deze apparaten ook hun eigen virtuele assistenten ondersteunen.

Met eigen oortjes voor Alexa houdt Amazon zijn gebruikers makkelijker binnen het eigen ecosysteem van zoeken, kopen, kijken en luisteren.

LEES OOK: Je AirPods zijn waarschijnlijk héél erg smerig – zo maak je ze schoon