Apple heeft woensdag een nieuwe versie van de AirPods aangekondigd die beter presteren en ook de mogelijkheid hebben handsfree Siri aan te sturen. Ze zijn per direct in de onlinewinkel van Apple verkrijgbaar en vanaf volgende week in de fysieke Apple-stores.

De draadloze oordopjes zijn uitgerust met de draadloze H1-chip van Apple, die speciaal is ontwikkeld voor koptelefoons en zou moeten zorgen voor efficiëntere prestaties, snellere verbinding, meer spreektijd en ondersteuning voor handsfree “Hey Siri”. Apple biedt ook de optie om de nieuwe AirPods aan te schaffen met een draadloos oplaaddoosje.

AirPods met het standaard opbergdoosje kosten in Nederland met 179 euro net zo veel als die van de vorige generatie. Met het nieuwe draadloze oplaaddoosje zijn ze een paar tientjes duurder: 229 euro. De draadloze oplaaddoosjes zijn voor 89 euro ook los te koop.

Volgens Apple verbetert de nieuwe H1-chip de audiokwaliteit, de synchronisatie, kan hij apparaten twee keer zo snel verbinden en zorgt hij voor 50% meer gesprekstijd.

De nieuwe AirPods zijn het derde nieuwe Apple-product dat deze week werd aangekondigd voorafgaand aan het grote Apple-event op 25 maart na nieuwe iPads en een nieuwe versie van de iMac.

De introductie van de nieuwe draadloze oordopjes in dit eerste kwartaal van 2019 was in december al voorspeld door analist Ming-Chi Kuo van TF International Securities analyst Ming-Chi Kuo. Hij voorspelde ook correct dat de belangrijkste verbeteringen zouden bestaan uit snellere verbinding en een draadloos oplaaddoosje. Volgens hem komt er in 2020 een nog ingrijpender update van de AirPods.

Apple introduceerde de eerste generatie AirPods in 2016 samen met de iPhone 7, de eerste iPhone zonder aansluiting voor koptelefoons. Hoewel Apple geen aparte cijfers vrijgeeft van de verkoop van de AirPods, worden ze volgens Kuo goed verkocht. Hij verwacht dat er dit jaar tussen de 50 en 55 miljoen AirPods over de toonbank gaan en de oordopjes daarmee de snelste groei kennen van alle Apple-producten.

Lees meer: