Hedgefondsmanager Steve Cohen roept beleggers op de “grote golf” van kunstmatige intelligentie niet te missen en zich niet te laten afleiden door een mogelijke recessie.

Cohen is de oprichter van hedgefonds Point72 Asset Management. Tijdens een conferentie in de VS gaf de topbelegger afgelopen dinsdag aan dat beleggers die zich te veel bezighouden met een mogelijke recessie, de grote kansen missen die artificial intelligence biedt, meldt persbureau Bloomberg.

Hoewel Cohen erkent dat bepaalde banen mogelijk zullen verdwijnen door toepassingen van kunstmatige intelligentie, denkt hij dat de technologie waarschijnlijk ook nieuwe banen zal creëren. 

Cohen toonde zich ook in bredere zin optimistisch over de beurs en denkt dat de winstmarges van bedrijven zullen verbeteren. “Ik ben eigenlijk vrij optimistisch.”

De positieve geluiden van Cohen over artificial intelligence (AI) komen op een moment dat ook andere bekende beleggers flink inzetten op aandelen van bedrijven die kunnen profiteren van de opmars van AI.

Zo kocht de Amerikaanse topbelegger Stanley Druckenmiller het afgelopen kwartaal voor zo'n 220 miljoen dollar aandelen van de maker van grafische kaarten Nvidia. Die zijn specifiek geschikt voor AI-software die met grote databases werkt.

Een andere bekende hedgefondsmanager, Bill Ackman, heeft onlangs voor meer dan een miljard dollar aandelen Alphabet gekocht, nu het moederbedrijf van Google meer aandacht gaat besteden aan AI-technologie.

LEES OOK: Beleggen in artificial intelligence met een ETF: door in de hele keten te beleggen, verklein je de risico’s