Toetsenborden komen in verschillende talen en nu is er ook eentje voor “advocaats”.

Op het eerste gezicht lijkt het Legalboard op welk ander rechthoekig toetsenbord dan ook. Maar als je beter kijkt, zie je een aantal hele ongebruikelijke toetsen waar een gewone computergebruiker waarschijnlijk weinig van kan maken.

legalboard

Het Legalboard is een toetsenbord dat speciaal ontworpen is voor advocaten met hun manier van werken in het achterhoofd. Hij bevat speciale toetsen en sneltoetsen voor veelgebruikte juridische symbolen en termen.


Volgens Legalboard is het toestsenbord ontworpen “door advocaten en voor advocaten”.

According to Legalboard, the keyboard is designed "by lawyers, for lawyers."

Ik weet niet alles over hoe advocaten werken, maar een aantal van hen is het ermee eens dat werken met een gewoon toetsenbord niet erg efficiënt is.


Bijna alles op het Legalboard is hetzelfde als een gewoon toetsenbord, behalve de rij functietoetsen bovenaan en de toetsen aan de rechterkant.

Just about everything about the Legalboard is the same as a regular keyboard except for the top row of "F" function keys (above the number keys) and the number keys on the right.

Lees ook op Business Insider


Er zijn sneltoetsen voor veelgebruikte juridische symbolen als §, ¶, or © en zelfs voor de woorden “court” (rechtbank)” en “plaintiff” (aanklager).

It comes with several shortcuts to commonly used legal symbols, like §, ¶, or ©, and even the words "court" and "plaintiff."

Legalboard-oprichter Brian Potts die zelf partner is bij advocatenkantoor Perkins Coie in Wisconsin was de traditionele manier om juridische symbolen in officiële documenten te krijgen zat. “Ik moest altijd stoppen met wat ik aan het doen was, mijn muis gebruiken, naar symbool invoegen gaan, het juiste symbool zien te vinden en hem daarna daadwerkelijk invoegen”, vertelt hij tegen Lawsitesblog.com.


Inderdaad kan het moeilijk zijn om weinig gebruikte symbolen te vinden. En zelfs als je weet waar je het juiste symbool kan vinden moet je nog steeds meerdere malen klikken om het te kunnen invoegen in je document. Google Docs laat je tenminste nog het symbool tekenen waar je naar op zoek bent…

Indeed, finding the obscure symbols you need can be difficult. Even if you know where to find the symbol, it still requires several clicks to add it to a document. At least Google Docs lets you draw the symbol you're looking for...

Voor sommige symbolen zijn er sneltoetsen, maar vaak heb je een code nodig die je moet zien te onthouden. Voor het ©-symbool is dat bijvoorbeeld Alt + 0169.


Zo zien de F-toetsen eruit:

Here's a closer look at the "F" keys:


Dit kunnen advocaten doen met het Legalboard:

Here's what else the Legalboard lets lawyers do:

– Onderstrepen, cursief en vetgedrukt in- en uitschakelen
– Trackchanges aan- en uitzetten
– Lijst met opsommingstekens beginnen
– Een voetnoot of commentaar invoegen en dan weer teruggaan naar de hoofdtekst
– Een bepaalde term vinden in het document en dan weer teruggaan naar de hoofdtekst
– De regelafstand veranderen
– Kleine hoofdletters aan- en uitzetten
– Standaardzinnen en juridische termen als “rechtbank” of “aanklager”.


Advocaten lijken blij te zijn met het Legalboard.


Hij kost 65 dollar en werkt met Microsoft Word vanaf Windows XP. Helaas voor Apple-minnende advocaten werkt het Legalboard niet met Macs.

Meer