Ferrari’s lopen op fossiele brandstof, en niet zo’n klein beetje ook. De machtige 8- en 12-cilindermotoren van de automaker nemen benzine, voegen er lucht aan toe, zetten het geheel in de hens en creëren een bewegingsenergie en lawaai waar liefhebbers tonnen voor neerleggen en jaren voor in de rij staan.

Maar CEO Sergio Marchionne van het sportwagenmerk ziet het einde van dit tijdperk aankomen. Ferrari gebruikt al hybride aandrijflijnen in zijn duurste en meest exotische hypercars, maar in 2022 zal de gehele catalogus hybride zijn.

Marchionne deed deze uitspraak tijdens een discussie met financiële analisten, naar aanleiding van de eerstekwartaalcijfers van Ferrari, die beter uitvielen dan verwacht.

Ferrari gaat hybride

Er zijn twee redenen voor Ferrari om voor hybride te gaan: het bedrijf wil meer auto’s verkopen en tegelijk wordt de regelgeving met betrekking tot brandstof en CO-2 uitstoot steeds strenger.

De twee redenen hangen samen: hoe meer auto’s Ferrari verkoopt, hoe harder er zal worden opgetreden tegen zijn old school verbrandingsmotoren.

Al zullen die laatste nooit volledig verdwijnen. “Sommige klanten zullen een verbrandingsmotor blijven eisen”, zei Marchionne, die benadrukte dat het niet eenvoudig is om een 12-cilindermotor hybride te maken.

Hij erkende ook dat het idee van een hybride Ferrari sowieso een onderwerp van discussie is. “We hebben het er constant over”, aldus de CEO.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Ferrari komt met een elektrische supercar om Tesla te verslaan