Ferrari stapt óók in de wereld van de elektrische auto’s…en gaat de strijd met Tesla aan.

Topman Sergio Marchionne zei dinsdag op de autoshow van Detroit dat het Italiaanse merk van plan is om een elektrische supercar te bouwen, aldus Bloomberg. Daarnaast gaf de baas aan dat het bedrijf eind 2019 of begin 2020 zijn eerste SUV op de markt brengt – Ferrari wil de snelste SUV ter wereld leveren.

Ook voor de elektrische Ferrari ligt de lat hoog: “Als er een elektrische supercar gebouwd moet worden, dan zal Ferrari de eerste zijn”, zei Marchionne.

Ferrari stort zich op elektrische technologie

Dat Ferrari zich ook op elektrische auto’s gaat richten, is geen complete verrassing. Marchionne zei in 2016 al dat alle Ferrari’s in 2019 een vorm van hybride technologie bevatten en dat het bedrijf zich meer en meer richt op elektrische auto’s.

“Ik denk dat we nu inzien dat elektrificatie een kernvaardigheid is die we moeten beheersen. Dit moet deel worden van het aanbod (…)”, zei Marchionne.

Ferrari is, natuurlijk, niet de enige die investeert in auto's op batterijen.

Uit een analyse van persbureau Reuters blijkt dat autofabrikanten wereldwijd zo'n 90 miljard dollar hebben geïnvesteerd in elektrische voertuigen. Dus tegen de tijd dat de eerste elektrische auto van Ferrari op de markt komt, heeft die waarschijnlijk stevige concurrentie.

Afgelopen november onthulde Tesla de nieuwe Roadster, die in 2020 zal worden gelanceerd. Porsche is van plan om zijn volledig elektrische Mission E in 2019 uit te rollen.

LEES OOK: Bill Gates ziet streng toe op het smartphonegebruik van zijn kinderen – en daar kunnen we allemaal van leren