“Het is echt ongelooflijk dat de nieuwe fractievoorzitter van de VVD de eerste dag dat hij hier staat zegt dat vriendjespolitiek niet bestaat.”

Thierry Baudet van Forum voor Democratie trok fel van leer tegen Klaas Dijkhoff (VVD) tijdens het Kamerdebat over de plannen van de nieuwe regering.

Dijkhoff – die bekend staat om zijn droge humor – legde hem vervolgens op creatieve wijze het zwijgen op en maakte de rest van de Tweede Kamer aan het lachen:

“Bestuurders besturen en als ze ergens goed in zijn, komen ze op een andere plek ook terecht. Dat is maatschappelijk vrij logisch. Mensen die een topfunctie bij een bank bekleden, hebben vaak eerder bij een bank gewerkt. Dat staat alleen niet in de krant. Mensen die bij PSV in het eerste komen, komen ook niet van het hockeyveld afrennen, die hebben ervaring opgedaan in een lager elftal.”

Het is niet voor het eerst dat Thierry Baudet de tongen los maakt. Of het nu is om zijn bedenkelijke meningen over vrouwen, zijn schokkende uitspraak over “homeopatische verdunning van de Nederlandse bevolking”, het lavendelzakje waar hij geregeld aan ruikt of zijn aanvaringen met Khadija Arib.

Dat de politicus af en toe grappig uit de hoek komt, blijkt wel uit deze 5 nu al legendarische momenten van Thierry Baudet als Kamerlid.

Lees ook: Klaas Dijkhoff heeft een briljante comeback nadat Thierry Baudet tovenaar Gandalf citeert

Lees ook op Business Insider