Klaas Dijkhoff staat bekend om zijn droge humor. Dat bleek donderdag maar weer eens tijdens een debat in de Tweede Kamer toen hij Thierry Baudet overtrof met een briljante comeback.

De lijsttrekker van Forum voor Democratie citeerde in zijn toespraak de tovenaar Gandalf uit de beroemde film- en boekenreeks The Lord of the Rings.

“Het is tijd dat we veranderen. Het is tijd dat we een voorbeeld nemen aan Gandalf, die zei:‘You will not pass’. Dat is ons beleid”, aldus Baudet.

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie liet zich niet uit het veld slaan. “Ik wil de heer Baudet aangeven dat na die mooie uitspraak van Gandalf, het niet zo goed met hem afliep”, aldus Dijkhoff, die begin dit jaar nog de finale van quiz De Slimste Mens won.

Bekijk het fragment hieronder terug:

Het is niet de eerste keer dat Baudet van zich doet spreken in de Tweede Kamer. Hij begon zijn allereerste toespraak in het Latijn, waarna hij door Kamervoorzitter Arib op de vingers werd getikt. "Nederlands is de voertaal van het kabinet en dat wil ik graag zo houden."

Het Latijn van Baudet is overigens gebrekkig. Hij verzint woorden en maakt grammaticale fouten.

En ook op het gebied van filmcitaten kan het kersverse Kamerlid wel een bijspijkercursus gebruiken. Baudet citeerde Gandalf namelijk verkeerd. De tovenaar zei in Lord of the Rings niet "You will not pass" maar "You shall not pass".

Maar ook Dijkhoff is niet foutloos. Gandalf de Grijze sterft namelijk in gevecht met een demonische Balrog, maar keert later terug als Gandalf de Witte.

LEES OOK: 6 redenen waarom Theo Hiddema een opmerkelijke verschijning is in de Tweede Kamer