Het Zweedse streamingplatform Viaplay zendt vanaf 2022 de Premier League, de Engelse voetbalcompetitie, uit.

Eerder wist de nieuwkomer in Nederland ook al de uitzendrechten binnen te slepen van de Formule 1, het darts en de Duitse Bundesliga.

Momenteel wordt de Premier League nog uitgezonden door Ziggo Sport, die ook al de Formule 1 moet afgeven aan Viaplay.

De Premier League, de Engelse voetbalcompetitie, is vanaf 2022 te zien via streamingplatform Viaplay. Eerder verzekerde de Nordic Entertainment Group, oftewel de NENT Group, zich al van de uitzendrechten van de Formule 1, het darts en de Duitse Bundesliga.

In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt het streamingplatform in Nederland gelanceerd. Viaplay heeft de rechten verworven om de Premier League uit te zenden in Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen.

De Zweedse NENT Group had al de uitzendrechten voor de Premier League in de Scandinavische landen Zweden, Denemarken, Finland en vanaf 2022 ook in Noorwegen.

“Dit is een belangrijke stap in de expansie van Viaplay”, zegt topman Anders Jensen van de NENT Group. “Onze aanpak voor de lange termijn, die op streaming is gebaseerd, gecombineerd met een perspectief op een brede markt zorgt ervoor dat we een sterke partij zijn in het verwerven, ontwikkelen en innoveren van sportrechten over de hele wereld.”

De Engelse Premier League is zonder twijfel het kroonjuweel onder de sportrechten, aldus Jensen. "We kijken ernaar uit om met dit akkoord onze succesvolle samenwerking op de lange termijn uit te breiden naar negen landen."

De Premier League is verheugd om de samenwerking met NENT Group met vijf landen uit te breiden voor zes seizoenen, zegt mediadirecteur Paul Molnar van de Premier League. "Er zullen meer mogelijkheden dan voorheen komen voor fans om hun team te volgen."

Weer ziet Ziggo Sport een competitie verdwijnen

In Nederland wordt de Premier League momenteel nog uitgezonden door Ziggo Sport. De zender laat op sociale media weten dat Ziggo de Premier League in het volgende seizoen van 2021-2022 nog zal uitzenden en dat de rechten pas in het seizoen daarna verhuizen.

Eerder al raakte Ziggo Sport ook al de Formule 1 kwijt aan de NENT-Group. Volgens de sportzender zou het te duur zijn geworden om de autoraces uit te mogen zenden.

LEES OOK: Nederlanders moeten in 2022 de Formule 1 volgen via de Zweedse streamingdienst Viaplay – de prijs van een abonnement is nog onbekend