Lijkt het je wat om te wonen op een cruiseschip? Eind dit jaar kun je het uitproberen, aan boord van het luxe cruiseschip Riviera van Oceania Cruises.

De cruiserederij, die onder de holdingmaatschappij Norwegian Cruise Line valt, organiseert vanaf november een uitgebreide cruise van 59 dagen langs Afrika en Azië.

Aan boord van de twaalf jaar oude Riviera, die plaats biedt aan 1.250 gasten, kunnen reizigers genieten van all-inclusive champagne en speciale gerechten.

Dankzij zijn relatief kleine formaat kan het schip aanmeren in vele pittoreske havens. Dit in tegenstelling tot kolossen als de Icon of the Seas van cruisemaatschappij Royal Caribbean, het grootste cruiseschip ter wereld met plaats voor ruim 7.500 passagiers.

Lees ook: Monsterlijk grote, nieuwe cruiseschepen zien eruit als drijvende pretparken: de ‘Aqua’ van Norwegian Cruise krijgt een waterglijbaan van 3 verdiepingen

Enkeltje Barcelona-Singapore met cruiseschip Riviera kost minstens €16.000 per persoon

De 'grand staircase' aan boord van de Riviera van Oceania Cruises. Foto: Oceania Cruises

In plaats van een rondje in de Cariben, vaart de Riviera van Oceania Cruises naar minder bezochte havens in Afrika en Azië.

Wil je twee volle maanden op zee doorbrengen, dan moet je op 14 november aan boord in Barcelona. Van daaruit vertrekt het schip richting Singapore, waar je op 12 januari 2025 aankomt. Je overnacht op plekken als Walvis Bay (Namibië), Dar Es Salaam (Tanzania) en Malé (Malediven).

De goedkoopste kamer, een 'inside stateroom' zonder raam met een oppervlakte van 16 vierkante meter, kost op deze trip 15.949 euro per persoon. Deze prijs geldt alleen wanneer je met z'n tweeën komt. Ook beland je eerst op een wachtlijst.

De duurste kamer, een 'owner's suite' van 185 vierkante meter, kost 52.279 euro per persoon. Ook hiervoor geldt een wachtlijst.

Deze kamer, een 'concierge level veranda', kost 23.209 euro per persoon op de twee maanden durende reis. Foto: Oceania Cruises

Als twee maanden op zee je wat te lang of te duur lijkt, kun je ook alleen het eerste of tweede deel van de reis bijwonen.

Het eerste deel, van Barcelona naar Kaapstad (Zuid-Afrika), duurt 27 dagen en kost minstens 4.819 euro per persoon. Het tweede deel, van Kaapstad naar Singapore, duurt 32 dagen en heeft een vanafprijs van 5.409 euro.

Vergeleken met andere cruises van het moederbedrijf Norwegian Cruise Line, is de trip met de Riviera aardig aan de prijs.

Maar in tegenstelling tot de gemiddelde cruise hebben gasten op deze reis van een tot twee maanden toegang tot de hoogwaardige 'gratis' voorzieningen van Oceania: alcohol, zeven speciale eetgelegenheden, toiletartikelen van Bulgari en, het allerbelangrijkste, wifi.

Oceania boekt tegen bijbetaling zelfs retourvluchten voor reizigers.

Reizigers aan boord van de Riviera ontvangen all-inclusive champagne. Foto: Brittany Chang/Business Insider

Lange cruisevakanties zijn populair

De vraag naar lange cruises is zo groot dat zelfs de maandenlange, extreem dure wereldcruises van de ultraluxe maatschappij Regent Seven Seas al vijf jaar op rij in "recordtijd" zijn uitverkocht, zei de touroperator in 2022.

Op de onlangs aangekondigde 154-nachten lange reis van Regent Seven Seas in 2026 zijn nog slechts een paar kamers vrij. Hier moet je wel zo'n 100.000 euro voor neertellen.  

LEES OOK: Ik dacht dat een cruisevakantie niks voor mij was – totdat ik op deze reis voor alleen volwassenen ging