Norwegian Cruise Line heeft reserveringen geopend voor een nieuwe megaschip: Norwegian Aqua cruise. Vanaf april 2025 gaat deze nieuwe mastodont onder de cruiseschepen in de vaart. En als je van grote pretparkachtige schepen houdt, kan dit een geweldige vakantieoptie zijn.

Met een gewicht van 158.808 ton en een bezettingscapaciteit van ruim 3.570 gasten wordt dit cruiseschip zeer groot. Al zal het niet zo enorm zijn als de gigantische cruiseschepen van cruisemaatschappij Royal Caribbean.

Ter vergelijking, de ‘Icon of the Seas’ van Royal Caribbean heeft een gewicht van 254.825 ton, is 365 meter lang en heeft 20 dekken. Met meer dan 40 eet- en drinkgelegenheden, een waterpark en zeven zwembaden wordt het schip een gigantisch drijvend resort. En als het in 2024 in de vaart gaat, biedt het grootste cruiseschip ter wereld plaats aan 9.950 mensen, waarvan iets meer dan 7.500 passagiers.

De Aqua heeft ondanks dat ‘ie kleiner is, wel een reeks bijzondere voorzieningen en activiteiten, zoals een waterglijbaan, een sportveld en een nachtclub met LED-verlichte vloeren.

Maar van al deze voorzieningen zal er waarschijnlijk geen enkele zo opvallend zijn als de Aqua Slidecoaster. Volgens de cruisemaatschappij wordt dit de eerste "hybride" achtbaan en waterglijbaan in één op zee. De constructie boven op het schip heeft een hoogste die gelijk staat aan drie verdiepingen.

Hoewel uniek en waarschijnlijk een hit bij jongere gasten, lijkt de slangachtige kroon van het schip meer op een attractie in een pretpark dan op een voorziening op een cruiseschip.

Foto: Norwegian Cruise Line

De buitenkant van het schip is versierd met een kleurrijke tekening van de "allereerste vrouwelijke rompkunstenaar" van de cruisemaatschappij. Het graffiti-achtige kunstwerk zal er ongetwijfeld voor zorgen dat dit schip er nog meer uitziet als een pretpark dan een cruiseschip.

Als de Aqua net zo'n grote hit wordt als de Icon of the Seas, zal het zeker goed verkopen: Royal Caribbean heeft haar nieuwe reusachtige schip herhaaldelijk haar "best verkopende" schip ooit genoemd.

LEES OOK: Zelfs de goedkoopste tickets voor het grootste cruiseschip ter wereld zijn behoorlijk prijzig – en dan zit je met 7.000 reizigers aan boord