President Donald Trump suggereerde vrijdag dat hij mogelijk de VS moet verlaten, als Joe Biden de presidentsverkiezingen wint.

“Kun je je voorstellen dat ik verlies? Dat zou ik niet fijn vinden. Ik weet het niet, maar misschien moet ik het land uit”, zei Trump.

De president deed ook een oproep om de familie van Biden “op te sluiten.”

President Donald Trump suggereerde vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst in Georgia dat hij mogelijk het land uit moet, als de Democraat Joe Biden de verkiezingen van 3 november wint.

“Kun je je voorstellen dat ik verlies? Dat zou ik niet fijn vinden. Ik weet het niet, maar misschien moet ik het land uit”, zei Trump.

Trump loopt systematisch achter in nationale peilingen, maar de verkiezingsstrijd blijft spannend, omdat de uitslag sterk beïnvloed wordt door de resultaten in zogenoemde ‘swing states’ waar de verschillen tussen de kandidaten relatief klein zijn.

Enkele weken geleden publiceerde The New York Times een artikel op basis van documenten over oude belastingaangiften van Trump. Daaruit bleek dat hij in 2016 en 2017 nauwelijks inkomstenbelasting heeft betaald en verwikkeld is een een reeks juridisch conflicten rond zijn financiën.

Trump roept op om familie van Biden op te sluiten

Trump deed tijdens de campagnebijeenkomst van vrijdag ook een oproep om de familie van Biden in de gevangenis te gooien. “Sluit de Bidens op. Sluit Hillary (Clinton) op”, zei hij.

Ook moedigde hij de menigte aan die scandeerde “sluit hem op”, daarmee doelend op de Democratische uitdager Joe Biden op wie Trump flink achterstaat in de peilingen voor de presidentsverkiezingen.

“We hebben de afgelopen maanden geleerd: Joe Biden is een corrupte politicus”, zei Trump tegen zijn aanhangers, “en de familie Biden is een criminele onderneming.”

Trump eist geregeld dat zijn Democratische tegenstander uit 2016, Hillary Clinton, wordt opgesloten vanwege haar gebruik van een privé-e-mailserver als staatssecretaris. Waarschijnlijk is het de eerste keer dat hij een dergelijke aanval tegen de Bidens gebruikte.

De Republikein wijst daarbij op een omstreden artikel uit de rechtse tabloid The New York Post over Biden. The New York Post heeft gezegd dat het e-mails heeft gekregen van Trumps advocaat Rudy Giuliani.

In het eerste verhaal over de e-mails suggereert de tabloid dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen toenmalig vicepresident Biden en een vertegenwoordiger van de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma, waar Bidens zoon Hunter toen werkte.

Zowel Joe Bidens campagneteam als Hunter Bidens advocaat ontkennen dat die ontmoeting ooit heeft plaatsgevonden. “Ik heb geen antwoord. Weer een lastercampagne”, zei Biden vrijdag toen hem werd gevraagd naar de berichtgeving door The Post.

LEES OOK: Dit kan er gebeuren als een ex-president weigert het Witte Huis te verlaten