Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
1:37

Tesla heeft in het vierde kwartaal van 2021 308.600 voertuigen geleverd. Het gaat om een recordaantal voor de fabrikant van elektrische auto’s.

In totaal verkocht het bedrijf in 2021 meer dan 936.000 voertuigen, een toename van 87 procent ten opzichte van 2020. In dat jaar leverde Tesla net iets minder dan een half miljoen voertuigen.

De cijfers over de laatste drie maanden van 2021 lagen hoger dan verwacht. Analisten voorspelden zo’n 236.000 leveringen.

Tesla heeft herhaaldelijk aangegeven op lange termijn te streven naar een toename van het aantal leveringen van 50 procent op jaarbasis.

Ook in het derde kwartaal leverde Tesla een recordaantal nieuwe wagens af, ondanks het wereldwijde chiptekort. De fabrikant van elektrische auto’s zei toen in een verklaring wel last te hebben van uitdagingen in de toeleveringsketen en de logistiek, maar dat verhinderde niet dat er bijna een kwart miljoen nieuwe Tesla’s van de band rolden.

Verreweg het grootste deel van de verkopen betrof de Model 3 en Y. In welke landen ze precies zijn verkocht, werd niet naar buiten gebracht. Waarschijnlijk met name in China en de Verenigde Staten, want dat zijn de belangrijkste markten voor Tesla.

LEES OOK: Tesla maakt indruk op Chinese fabrikanten van elektrische auto’s – manier van auto’s bouwen wordt massaal gekopieerd