Het is voor sommige ondernemers elk jaar weer een spannend moment: is er genoeg cash in huis om vakantiegeld uit te keren?

De meeste bedrijven keren vakantiegeld uit in mei en juni. Voor bedrijven waar de loonkosten een substantieel deel van de kosten uitmaken – en waar is dat nu niet het geval – zijn het dure maanden.

Wat moet je nu doen als het water je als ondernemer aan de lippen staat en je niet weet waar je het geld vandaan moet halen?

Als je nu een probleem hebt, ben je natuurlijk al te laat, want je had het geld natuurlijk moeten reserveren. Maar goed, in crisistijd leven veel ondernemers bij de dag.

Ga praten met personeel

De beste oplossing is praten met je personeel. Die zijn ook niet gek, en weten waarschijnlijk ook dat het bedrijf er niet rooskleurig voorstaat. Directeur Anneke Wieling van adviesbureau Protiviti adviseerde eerder in een artikel op Z24 om in een dergelijk gesprek met het personeel tijd te kopen.

Haar advies: roep iedereen bij elkaar en vertel ze dat je binnen twee weken met een voorstel komt. “Het is belangrijk om aan te geven dat je zelf ook een offer brengt. Bijvoorbeeld door de managementvergoeding te verlagen”, stelde Wieling. Belangrijk is ook dat je geen toezeggingen doet waarvan je niet zeker weet of je ze wel waar kan maken.

Als het personeel je tijd gunt, ben je er natuurlijk niet. Je zult uiteindelijk het wettelijk vakantiegeld – 8 procent van het bruto jaarloon – moeten betalen, en meer als dat zo is afgesproken. De meest voor de hand liggende optie is een betalingsregeling met het personeel waarin je voorstelt het bedrag in termijnen te betalen.

Betalen in mei vaak niet verplicht

Bedenk na deze crisis ook hoe je het probleem de volgende keer kunt vermijden. Misschien is het een idee om het vakantiegeld later in het jaar, in december, of juist eerder in januari te betalen. Sommige bedrijven, denk aan winkels, hebben in januari na de kerstverkopen vaak wat meer in kas dan in mei.

Wettelijk gezien ben je in elk geval niet verplicht om vakantiegeld (officieel heet het vakantiebijslag) vlak voor de zomervakantie uit te betalen. Je mag het ook op een ander moment doen, of uitkeren in maandelijkse termijnen.

Overweeg je het vakantiegeld op een ander tijdstip uit te keren, check dan wel even de cao van je personeel. het kan namelijk wel zo zijn dat daarin is afgesproken dat het geld op een bepaald moment dient te worden uitgekeerd.