Fietsabonnementenaanbieder Swapfiets breidt zijn dienstverlening uit naar 28 nieuwe plaatsen in Nederland. Dat is een  ruime verdubbeling vergeleken met de huidige 21 steden waar Swapfiets actief is. Daardoor worden de fietsen met de herkenbare blauwe voorbanden onder andere in Meerssen, Heemstede en Oosterbeek beschikbaar. Later dit jaar volgen onder meer Schiedam en Amstelveen.

Bij Swapfiets betaal je een vast bedrag per maand voor een fiets. Bij een defect, zoals een lekke band, wordt het rijwiel binnen een dag gerepareerd op een locatie naar keuze. Er was volgens mede-oprichter Steven Uitentuis van Swapfiets grote vraag naar de dienst van potentiële klanten die net buiten het huidige servicegebied wonen.

Swapfiets is in Nederland met ruim 125.000 fietsen actief in 21 steden en 28 omliggende plaatsen. Ook is de dienst in Duitsland, België en Denemarken uitgerold.

Eerder dit jaar maakte Swapfiets al bekend dat het zich op een grotere doelgroep dan alleen studenten gaat richten, door e-bikes te verhuren voor 75 euro per maand. “Er hangt een ander prijskaartje aan, dus we richten ons vooral op werkenden tussen de 20 en 45 jaar, die niet bezweet aan willen komen”, zei mede-oprichter Steven Uitentuis tegen RTL Z.

De Power 7, zoals het model heet, heeft 7 versnellingen, ondersteunt tot een snelheid van 25 kilometer per uur en de accu gaat 200 kilometer mee. De prijs van 75 euro per maand is inclusief onderhoud en reparaties. Op dit moment zijn alle e-bikes uitverkocht, maar op de website van Swapfiets kun je opzoeken wanneer de e-bike beschikbaar is in jouw stad.

Lees meer over fietsen: