Swapfiets richtte zich tot nu toe vooral op studenten, maar de snelgroeiende startup wil nu ook werkenden paaien met de verhuur van e-bikes. Voor 75 euro per maand kun je binnenkort een elektrische fiets aanschaffen bij Swapfiets, bekend van de kenmerkende blauwe voorband.

“Er hangt een ander prijskaartje aan, dus we richten ons vooral op werkenden tussen de 20 en 45 jaar, die niet bezweet aan willen komen”, zegt mede-oprichter Steven Uitentuis tegen RTL Z.

Swapfiets is in 2014 opgericht door Uitentuis en drie studievrienden uit Delft. De fietsabonnementendienst is nu actief in 21 Nederlandse steden en heeft in ons land zo’n 100.000 klanten. Die betalen 16,50 euro per maand voor een omafiets of maandelijks 19,50 euro voor een iets luxer model met zeven versnellingen. Studenten krijgen 3 euro korting op de omafiets.

Is er een probleem met de fiets, dan brengt er binnen 12 uur iemand van het bedrijf een nieuw exemplaar langs.

Sinds de duurzame investeerder Ponooc in Swapfiets is gestapt is het Delftse bedrijf snel gegroeid. Ook in België, Duitsland en Denemarken rijden er inmiddels fietsen met een blauwe voorband rond. In totaal heeft Swapfiets 124.000 klanten.

Met de e-bike breidt Swapfiets nu het aanbod uit. De Power 7, zoals het model heet, heeft 7 versnellingen, ondersteunt tot een snelheid van 25 kilometer per uur en de accu gaat 200 kilometer mee. De prijs van 75 euro per maand is inclusief onderhoud en reparaties.

In Rotterdam en Den Haag zijn de elektrische fietsen vanaf 17 juni te huur. Amsterdam volgt op 10 juli. Op de website van Swapfiets kun je opzoeken wanneer de e-bike beschikbaar is in jouw stad.

Lees meer over fietsen: