Samsung houdt woensdag om 20.00 uur zijn Unpacked-evenement. Daar kondigde het Zuid-Koreaanse techconcern waarschijnlijk de Galaxy S10 aan, het nieuwste topmodel dat dit keer naar verluidt een fris ontwerp krijgt.

De S10 moet vol komen te zitten met innovatieve technologie en sterkere specificaties, allemaal omlijst in een strakker en verfijnder ontwerp. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven, want die zijn behoorlijk futuristisch van aard.

Een artikel van persbureau Bloomberg gaf de geruchten de nodige geloofwaardigheid en ook de vermaarde techkenner Even Blass deelde al wat details over de Galaxy S10.

Dit zijn twaalf geruchten over de Galaxy S10, die waarschijnlijk op 20 februari wordt onthuld.


Er komen drie uitvoeringen van de Galaxy S10.

Foto: Samsung

Samsung zou maar liefst drie varianten van de Galaxy S10 willen lanceren, volgens techanalist Ming-Chi Kuo.

Het scherm is het eerste verschil, met varianten van 5,8 inch, 6,1 inch en de grootste maar liefst 6,4 inch. Een van de modellen zal volgens Bloomberg geen gebogen schermranden hebben en daarom iets goedkoper uitvallen.


Mogelijk komt er nóg een model dat 5G kan ontvangen.

Foto: YouTube/Concept Creator

De grotere variant komt mogelijk in nog een extra versie die ook geschikt is voor de toekomstige 5G-netwerken. Een aantal landen hoopt volgend jaar al een commercieel 5G-netwerk te lanceren. Een aanstaande update voor de Galaxy S9 Plus zou al software bevatten die daarop wijst.

Ook Bloomberg noemt 5G, maar meldt niet voor welke varianten van de Galaxy S10 dit netwerk bereikbaar zal zijn.

5G is de volgende generatie voor mobiel internet en belooft niet alleen sneller te zijn dan 4G, maar ook meer capaciteit te bieden. Ook als een netwerk 'druk' is, zou dat dus weinig vertraging moeten opleveren.


De vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 komt onder het scherm.

Foto: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Tot zover hebben eigenlijk alleen telefoons van Chinese makelij een vingerafdrukscanner onder het scherm. Vivo was de eerste, Huawei en OnePlus volgden. Apple begint er voorlopig nog niet aan.

Samsung zal voor twee van de drie Galaxy S10-modellen de scanner onder het scherm leggen, beweert The Investor. De scanner van Samsung zou daarbij gebruikmaken van ultrasoon geluid in plaats van licht.


De Galaxy S10 krijgt een cameragat in het display.

Als 2018 het jaar van de 'notch' was, dan wordt 2019 het jaar van het 'cameragat'. Huawei-dochter Honor onthulde al een smartphone met een gat in het scherm voor de selfiecamera. En ook Samsungs eigen Galaxy A8s heeft zo'n cameragat.

Op gelekte afbeeldingen die zijn gepubliceerd door AllAboutSamsung en 91Mobiles is te zien dat de S10 waarschijnlijk ook een cameragat krijgt aan de voorzijde. En de S10 Plus krijgt mogelijk een extra breed gat, zodat er twee selfiecamera's in passen.


De Galaxy S10 zal geen traditionele speaker hebben.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bellen met de Samsung Galaxy S10 zal mogelijk heel anders gaan verlopen - technisch gesproken dan. Samsung zou het scherm vibraties willen laten doorgeven, zodat de speaker in de ban gedaan kan worden.

Zonder speaker heb je ook geen uitsparing meer nodig om geluid door te laten. Daarmee kunnen de randen verder versmallen en het ontwerp als geheel 'cleaner' ogen. Een stapje dichterbij de telefoon die aan de voorzijde 100 procent scherm is.


De camera krijgt mogelijk drie (!) lenzen.

Foto: YouTube/Concept Creator

Twee camera's zijn uiteraard niet in alle situaties toereikend en daarom zou Samsung aan de Galaxy S10 nóg een extra lens toevoegen, zo meldt de Koreaanse nieuwssite The Bell. Bloomberg bevestigt dit en ook Evan Blass gelooft dat Samsung concurrenten Huawei en LG achterna gaat.

De toevoeging is een groothoeklens van 16 megapixels, zoals ook LG-modellen die hebben. De selfiecamera krijgt twee lenzen.


De Galaxy S10 krijgt wellicht een 3D-gezichtsscanner.

De gezichtsscanner op de iPhone X van Apple. Foto: Apple/YouTube

Een gezichtsscanner zou ook in de plannen van Samsung zitten. Sinds de iPhone X dergelijke technologie heeft, zal het Koreaanse bedrijf niet achter willen blijven. Bovendien, zo meldt The Investor, werkt Samsung samen met 3D-scanbedrijf Mantis Vision.


Samsung overweegt de koptelefoonpoort te schrappen in de Galaxy S10.

De koptelefoonpoort in de Samsung Galaxy S9. Foto: Business Insider

Als we Bloomberg geloven neigt Samsung ernaar om de koptelefoonpoort van 3,5 mm te schrappen, al schijnt daar nog geen definitieve beslissing over genomen te zijn. De Galaxy S10 zou de eerste Samsung-smartphone zijn waar geen dergelijke poort in zit.


Galaxy S10 krijgt een veel snellere processor.

De chipset Snapdragon 845 van techbedrijf Qualcomm, die in de meeste duurdere Android-telefoons te vinden is. Foto: Qualcomm.

De Galaxy S10 krijgt de krachtigste nieuwe chipset van Qualcomm, de Snapdragon 855, schrijft Phone Arena. De meeste smartphones uit 2018 draaien op de Snapdragon 845.


Samsungs versie van Android, One UI, krijgt een facelift.

Uiteraard zal de Galaxy S10 uitgerust zijn met de nieuwste versie van Android: 9.0 Pie. Samsung maakt altijd een eigen uitvoering van Android en die software krijgt een opfrisser. Een tijdje terug presenteerde Samsung al de zogeheten 'One UI'. Deze nieuwe interface vervangt Experience en komt ook al naar de Galaxy S9 en de Note 9.

Het cijfer 'one' staat hierbij voor één hand, want het nieuwe systeem moet het eenvoudiger maken om de Galaxy S10 met één hand te bedienen. Plus je kunt kiezen voor een nachtmodus waarbij de telefoon minder witte apps heeft en je ogen spaart.


De S10 krijgt als een van de eerste smartphone ondersteuning voor wifi 6.

Met deze nieuwe wifi-standaard (die officieel 802.11ax heet) verbetert de download- en uploadsnelheid, met name als er veel apparaten met dezelfde router verbonden zijn. Wifi-6-routers zijn op dit moment niet of nauwelijks verkrijgbaar, maar de Galaxy S10 is in elk geval klaar voor de toekomst.


De Samsung Galaxy S10 komt uit in maart.

DJ Koh president van Samsungs mobiele tak. Foto: Drew Angerer/Getty Images

Doorgaans kondigt Samsung de nieuwste modellen aan in februari om ze dan in maart op de markt te brengen. Zo zal het waarschijnlijk ook gaan voor de Galaxy S10. Over de prijzen is nog niets bekend.


YouTuber Marques Brownlee maakte alvast een video met dummy-modellen van de nieuwe Galaxy S10:


Lees meer: