Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas kijken elektronicaliefhebbers elk jaar hun ogen uit. De meeste toonaangevende fabrikanten presenteren er hun nieuwe producten.

Oké, Apple heeft nog nooit zijn gezicht laten zien op de beursvloer. En ook andere fabrikanten kiezen er steeds vaker voor om een eigen persevenement op poten te zetten. Of ze worden geweerd door de organisatie.

Maar toch, in Las Vegas krijg je elk jaar een goed overzicht van de trends in de techsector.

Ook deze keer was Business Insider weer van de partij. Dit zijn de beste producten die we tegenkwamen, per categorie.


Beste laptop: Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Wat: Lenovo Thinkpad X1 Carbon (7e generatie)

Verkrijgbaar per: juni 2019 in de VS

Prijsindicatie: in de VS 1.709 dollar, de Europese prijs is nog niet bekend

De nieuwe loot aan de Thinkpad-boom van Lenovo weegt met 1,13 kilogram minder dan de toch al bijzonder lichte MacBook Air uit 2018. De Chinese fabrikant noemt de Thinkpad X1 Carbon "de lichtste zakelijke 14 inch-laptop ter wereld".

Daarnaast slaagt Lenovo erin om de klassieke serie een moderne uitstraling mee te geven. De laptop is slechts 14,95 mm dik, toch weer een millimeter minder dan de vorige generatie.

De consument kan kiezen uit een 4K-scherm of een goedkoper full-hd-display. Onder de motorkap zit een Intel-processor (achtste generatie), tot 16 GB aan werkgeheugen en tot ssd-opslag tot 2 TB.


Beste auto: Audi Aicon

Foto: Mark Matousek/Business Insider

Wat: Audi Aicon-conceptwagen

Verkrijgbaar per: schatting in 2021

Prijs: pure speculatie

Audi presenteerde de Aicon al eerder, maar op CES maakte de wagen desondanks indruk. De Aicon is volledig elektrisch aangedreven en moet – mits een productieversie in 2021 op de markt komt – een actieradius hebben van meer dan 600 kilometer. De accu moet na een half uur voor 80 procent zijn opgeladen.

De Aicon kan ook volledig zelfstandig rijden en heeft niet eens een stuurwiel of pedalen. In plaats daarvan kunnen de voorste passagiers plaatsnemen op stoelen die 15 graden naar het midden kunnen draaien. Misschien net niet voldoende om te kaarten met passagiers op de achterbank, maar niettemin eindeloos veel flexibeler dan de auto's vandaag de dag.


Beste wearable: Withings Move ECG-smartwatch

Foto: Withings
Foto: Withings

Wat: een smartwatch van Withings, de Move ECG

Verkrijgbaar per: februari in de VS

Prijs: 130 dollar in de VS (Europese prijzen nog niet bekend)

Het Franse techbedrijf Withings steelt al een aantal jaar de show met hun ijzersterke wearables. De Move ECG, een nieuwe smartwatch van het bedrijf, is volgens ons de beste wearable van CES. Het horloge meet je activiteit als je wandelt, hardloopt, zwemt (waterbestendig tot op 50 meter) en fietst. Tempo, afstand en hoogte slaat het ding ook allemaal op.

Daarnaast kunnen gebruikers een hartfilmpje maken (ECG) en kan het apparaatje ook onregelmatige hartslagen detecteren. De Move ECG kan de data meteen doorsturen naar je arts. Precies wat de Apple Watch Series 4 ook kan, maar dan met twee in plaats van drie meetsensoren – want de Franse fabrikant heeft er ook eentje in het bandje gestopt.


Beste televisie: LG's oprolbare Signature OLED TV R

Wat: LG Signature OLED TV R, een oprolbare televisie

Verkrijgbaar per: tweede helft van 2019

Prijs: begin maar vast met sparen

LG toonde de oprolbare OLED-tv een jaar geleden voor het eerst aan de buitenwereld op CES. Toen ging het nog om een prototype. Inmiddels is de spectaculaire televisie een echt product, klaar voor verkoop in de winkel.

Met een druk op de knop komt het OLED-scherm van 65 inch omhoog uit de ‘voet’ van het toestel, een langwerpige kast waarin ook de speakers zijn verwerkt. Een verkoopprijs is nog niet bekendgemaakt, maar die zal vermoedelijk ook spectaculair zijn.


Beste robot: de robotstofzuiger Coral One

Wat: de Coral One, een robotstofzuiger annex kruimeldief

Verkrijgbaar: vooralsnog alleen te koop in de VS

Prijs: 599 dollar

De Coral One is eigenlijk twee apparaten in een. Het is een robotstofzuiger die zelfstandig de kamer kan schoonmaken. Maar je kunt via het handvat ook de zuigmotor uit het apparaat tillen, zodat je een soort kruimelduif hebt.

Hij kost meer dan dubbel zoveel als de basisversie van de Roomba, maar daarvoor krijg je een completer apparaat dat op een lading 90 minuten meegaat.


Beste lifestyleproduct: Savvy Smart Mirror

Wat: een interactieve spiegel van het bedrijf Electric Mirror Inc.

Verkrijgbaar: vanaf april 2019, vooralsnog alleen in de VS

Prijs: vanaf 2.500 dollar

De Savvy Smart Mirror is een spiegel met een ingebouwd aanraakscherm van 10,5 of 22 inch dat draait op Android 7.1. Muziek luisteren, videobellen of eten bestellen is mogelijk via de interactieve spiegel, die ook is voorzien van een digitale assistent. De spiegel is voornamelijk bedoeld voor hotels.


Beste fitnessproduct: Deskcise Pro

Wat: een ergonomische bureau en hometrainer in één, gemaakt door het Californische FlexiSpot

Verkrijgbaar: te bestellen via de website, ook leverbaar in Frankrijk en Duitsland

Prijs: 399 euro

Het is geen flitsend product, maar wel effectief. Met de Deskcise Pro kun je zitten, staan of fietsen. Dankzij de hometrainer met acht weerstandsniveaus blijf je in beweging tijdens het werk. Op naar een fit lijf in 2019.

LEES OOK: Dit heeft Apple vermoedelijk in petto voor 2019: nieuwe iPhones, nieuwe AirPods en misschien een oplaadmat