Tennisser Rafael Nadal, de nummer één van de wereld, heeft deze maand vol de aandacht op zich gevestigd. Niet omdat hij tijdens de Australian Open moest afhaken vanwege een blessure, maar omdat de Spaanse toptennisser de baan op kwam in een mouwloos shirt.

Het is niet een actie die navolging zal vinden van zijn grote rivaal Roger Federer. Niet omdat Federer niet van de kledingstijl van ‘Rafa’ houdt, maar omdat het volgens hem onmogelijk is diens voorbeeld te volgen.

Rafa Nadal and Roger Federer

Foto: Roger Federer en Rafa Nadal. Bron: Getty Images

Federer werd gevraagd of hij net als Nadal ooit zonder mouwen zou gaan spelen. “Dat gaat niet gebeuren”, zei Federer volgens The Telegraph. “En weet je waarom? Dat is vrij simpel.”

De reden? “Mijn armen zijn niet zo groot als de zijne.”

Federer voegde daaraan toe dat hij het geweldig vindt hoe Nadal eruit ziet. En als je een opfrisser voor je geheugen nodig hebt: zo zien de imposante armen van Nadal eruit:

Rafa Nadal's arm

Foto: Een close-up van het mouwloze shirt. Bron: Getty Images

Federer domineerde dit jaar de Australian Open en won zondag in vijf sets uiteindelijk zijn twintigste Grand Slam-titel. Maar binnen zijn drukke schema vond hij ook tijd een brief te schrijven aan Nadal.

"Ik schreef Rafa dinsdagavond laat voordat ik naar bed ging", zei hij. "Het was het laatste dat ik deed, ik wilde weten of hij oké was. Het was niet fijn een concurrent en rivaal te zien uitvallen [met een blessure]."

Roger Federer viel zelf op met zijn roze schoenen die fel contrasteerden met de blauwe ondergrond van de banen in Melbourne.