The Jane, het restaurant van Sergio Herman dat zich bevindt in Antwerpen, is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld.

The Jane liet 859 andere restaurants en bars uit zeventig landen achter zich. “Fantastisch nieuws”, laat Sergio Herman weten via Instagram.

Herman behaalde ooit drie Michelinsterren met zijn zaak Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Hij sloot in december 2013 zijn zaak om drie maanden later The Jane in Antwerpen te openen, samen met zijn compagnon Nick Bril. Binnen een jaar sleepte Herman een Michelinster in de wacht voor zijn nieuwe restaurant.

The Jane ziet er inderdaad oogverblindend mooi uit. De zaak is gevestigd in een kapel van een voormalig negentiende-eeuws militair ziekenhuis.

Sergio Herman in The Jane

Een 800 kilo wegende kroonluchter met 150 lichtpunten verlicht de zaal. Een echte blikvanger, ontworpen door Pslab in Beiroet.

Sergio Herman in The Jane

En een neon-doodskop (op de achtergrond aan de muur) torent boven de tafeltjes voor 60 gasten uit.

Sergio Herman lanceert zomereditie LXRY Magazine

Cocktails drink je aan de bar, waar vroeger het orgel stond.

Sergio Herman lanceert zomereditie LXRY Magazine

Herman en Bril zijn drie jaar bezig geweest om de neobarokke kapel te verbouwen tot restaurant. In de onderstaande video van voor de opening is te zien dat er een hoop is opgeknapt in die periode.

Het pand is ingericht door de bekende ontwerper Piet Boon, die al in diverse wereldsteden zoals New York en Tokio hotels inrichtte. Hij behield zoveel mogelijk de uitstraling van het pand. Zo bleef de oude vloer en het afgebladderde plafond intact.

Een keer een hapje eten bij The Jane? Dat kan, maar je moet wel even wachten. Reserveren moet minstens drie maanden van tevoren gebeuren. Of je laat je op de wachtlijst plaatsen. Dan krijg je bericht als er onverhoopt een tafel vrijkomt.