Premium content ophalen

Na een reorganisatie is het verstandig om te letten op signalen die iets zeggen over je werkgever en je eigen positie in het bedrijf.

Volgens carrière-experts zijn veranderingen in de bedrijfscultuur en een baas die meer vergadert dan normaal, tekenen dat je nog niet helemaal veilig bent.

Zorg in elk geval dat je cv op orde is en vraag advies aan anderen, maar probeer ook verantwoordelijkheden van vertrokken collega’s naar je toe te trekken.

Voorafgaand aan de corona-uitbraak lag de werkloosheid in Nederland op een historisch laag niveau. Maar toen sloeg de coronacrisis toe. Het aantal werklozen steeg van 273.000 in maart naar 419.000 in juli.

Het Centraal Planbureau verwacht dat de werkloosheid in 2020 op 4,4 procent van de beroepsbevolking uitkomt en piekt op 6,5 procent in 2021. Daarna zet het herstel in, maar het zal nog vijf jaar duren voordat de arbeidsmarkt op het niveau van voor de coronacrisis zit.

De hardste klappen vallen in de reisbranche, de evenementensector en horeca, maar bijvoorbeeld ook de reclamebranche, industrie en retail voelen de crisis.

Premium content ophalen