Randstad is nu ook qua omzet het grootste uitzendconcern van de wereld.

Het Nederlandse bedrijf haalde in het derde kwartaal een hogere omzet dan concurrent Adecco, bleek dinsdag toen het Zwitserse bedrijf de boeken opende.

Het verschil is met 10 miljoen euro evenwel klein: Randstad haalde van juli tot en met september een omzet van 6,005 miljard euro, Adecco bleef op 5,995 miljard euro steken. Het verschil bedraag 0,2 procent in het voordeel van Randstad

Over de eerste negen maanden van het jaar ligt Adecco nog iets voor. De Zwitsers haalden een omzet van 17,740 miljard euro. Randstad zit daar 29 miljoen euro achter met 17,711 miljoen euro.

Op het gebied van beurswaarde is Randstad al een tijdje groter dan Adecco. De aandelen van het Nederlandse bedrijf zijn bijna 8 miljard euro waard, Adecco ruim 7,1 miljard euro.

Onderstaande grafiek laat zien dat de omzet van Randstad in vijf jaar tijd in totaal met 40 procent is gegroeid tot 23,3 miljard euro in 2017

Randstad werd in 1960 opgericht door Frits Goldschmeding als Uitzendbureau Amstelveen. Vier jaar later werd de huidige naam gekozen en nog voor 1970 was het bedrijf al actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook op Business Insider

Vorig jaar werkten er bijna 38.000 mensen bij Randstad in 39 landen.

Randstad is niet bang voor Uber

Randstad maakt zich geen zorgen over de komst van techbedrijven als Uber naar de uitzendmarkt, gaf topman Jacques van den Broek afgelopen oktober aan bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Volgens hem komt er bij uitzenden meer kijken dan technologie alleen.

,,Er zit ook wat menselijks in dit vak. Bedrijven willen niet alleen krachten inhuren via een platform. Ze willen bijvoorbeeld ook even kunnen bellen”, aldus de Randstad-baas, die verder benadrukt dat zijn concern ook de nodige technologie in huis heeft. Met Monster heeft Randstad volgens Van den Broek tevens de op een na grootste cv-database ter wereld, na LinkedIn.

Zakenkrant Financial Times meldde onlangs dat Uber zich met een nieuw dochterbedrijf wil gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Met Uber Works wil het bedrijf personeel op zeer korte termijn aanbieden voor projecten en evenementen. Te denken valt daarbij aan obers en beveiligers. Het is nog niet duidelijk wanneer Uber Works echt van start gaat.

Randstad profiteert al periodes lang van de aanhoudende vraag naar personeel. In Nederland roept het bedrijf al zeker twee jaar dat er sprake is van een tekort aan krachten in de techniekbranche.

LEES OOK Deze 5 rijken uit de top 50 van de Quote 500 kregen er in 12 maanden méér dan €1 miljoen PER DAG bij