Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Hulp uit Zweden bij werving IT’ers; een gratis opleiding met baangarantie
  • Festival Chocoa promoot duurzame Chocolade

1. Hulp uit Zweden bij werving IT’ers; een gratis opleiding met baangarantie

Op veel plaatsen is er een tekort aan nieuw personeel, maar op weinig plekken is de vraag zo groot als in de IT. Het Nederlandse bedrijfsleven krijgt nu hulp uit Zweden om met een speciaal carrièreprogramma mensen met de juiste potentie te trainen als softwareontwikkelaar.

Opvallend aan het programma van de Nederlandse School of Applied Technology is de diversiteit van de groep die uit de strenge selectie rolt. Het vrouwelijk aandeel ligt op 38 procent.

De groep bestaat uit twaalf nationaliteiten en de gemiddelde leeftijd is 29 jaar, schrijft IT-site AGConnect.

Het trainingsprogramma wordt opgezet door het Zweedse bedrijf Epicenter, dat uit duizend aanmeldingen voor deze ronde uiteindelijk 24 deelnemers selecteerde. Dat lijkt een kleine groep, maar iedereen verlaat de gratis opleiding straks met een baangarantie bij een bedrijf waar ze aan gekoppeld zijn. Wel zo efficiënt.

Lees ook op Business Insider

2. Festival Chocoa promoot duurzame Chocolade

Lekker, chocolade! Maar is jouw reep ook duurzaam tot stand gekomen en krijgt de boer een eerlijk loon? De hele chocoladeketen is vanaf vandaag drie dagen in Amsterdam bijeen om duurzame chocolade te promoten.

Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld, dus een goede plaats om samen te bekijken wat er allemaal mogelijk is om eerlijke chocolade te maken. Op het festival Chocoao komen chocolade-loefhebbers, verkopers, kopers en koks allemaal samen om voor een eerlijkere cacao-keten te zorgen.

Er is flink wat werk aan de winkel, want de Nederlandse regering heeft een verdrag ondertekend, waarin wordt overeengekomen dat tegen 2025 alleen duurzame cacao beschikbaar zal zijn. Het festival zorgt er voor dat alle belanghebbenden in op één plek samen zijn, in de Beurs van Berlage. Dit leidt tot bewustzijn en verandering, zo is de overtuiging van de organisatie.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Tesla zou kobaltvrije accu’s willen gebruiken van de Chinese fabrikant CATL