YouTube-ster Nikkie de Jager maakt dit najaar haar debuut als presentatrice. Ze presenteert een make-uptalentenjacht bij de NPO.

De beautyvlogster, beter bekend als NikkieTutorials, begon in 2008 met het maken van filmpjes over haar werk. Ze heeft op YouTube ruim 13,5 miljoen volgers.

Haar bekendheid werd nog groter nadat ze begin dit jaar onthulde dat zij transgender is. Ze sprak onder meer in de talkshow van Ellen DeGeneres over haar coming-out.

Nikkie de Jager krijgt begin volgend jaar een make-up- en grimewedstrijd op NPO Zapp. De beautyvlogster, beter bekend als NikkieTutorials, maakt haar debuut als presentatrice, vertelt Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp, aan persbureau ANP.

In de AVROTROS-serie nemen jonge make-uptalenten het tegen elkaar op in verschillende uitdagingen. De visagiste begeleidt de kinderen daarbij. Meer details over het programma worden later bekendgemaakt.

De Jager begon in 2008 op 14-jarige leeftijd met het maken van filmpjes over haar werk en is wereldwijd bekend. Ze werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian. De visagiste heeft op YouTube ruim 13,5 miljoen volgers.

Haar bekendheid werd nog groter nadat ze begin dit jaar onthulde dat zij transgender is. Ze sprak onder meer in de talkshow van Ellen DeGeneres over haar coming-out.

Lees ook op Business Insider

Lees meer: Hoe Nikkie de Jager uitgroeide tot een wereldwijd beautyfenomeen

De Jager werd gechanteerd door een man die dreigde haar geheim te onthullen. Daarop besluit de YouTube-ster zelf haar geschiedenis te delen.

“Een paar weken geleden kreeg ik e-mails van een bepaald persoon en hij vond het niet oké dat ik loog en wilde dat aan het licht brengen. Hij had een hele dwingende toon en zei: als je me morgen niet hebt geantwoord dan gaat het eruit”, aldus De Jager in de talkshow van DeGeneres.

Haar verloofde Dylan gaf haar de moed om de video op te nemen. “Hij zei: we gaan hier doorheen komen. Het komt goed, je gaat dit doen.”

Nikkie de Jager is onlangs overvallen en onder schot gehouden

In augustus werd De Jager overvallen in haar woning in Uden. Daarbij werd ze samen met haar vriend onder schot gehouden.

Volgens de politie zijn er “minimaal drie daders” die een onbekende buit meenamen. De overvallers vluchtten daarna weg in een beige personenauto. Er is nog niemand aangehouden voor de overval.

De Jager kan en mag niet te veel vertellen over de overval omdat het onderzoek naar het incident nog loopt en omdat het allemaal nog erg vers is. “Maar ik ben oké”, zei ze in een video op 16 augustus.

Lees meer over influencers: