De Nederlandse visagiste Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, heeft onthuld dat zij transgender is. De vlogster, die in 2008 begon met het maken van filmpjes over haar werk als visagiste, vertelt in haar nieuwste YouTube-video dat zij in het verkeerde lichaam geboren is.

Meer dan twaalf miljoen mensen zijn geabonneerd op de YouTube-video’s van NikkieTutorials.

Ze zegt dat ze een hekel heeft aan labels en dat zij zich nu vrij genoeg voelt om het nieuws met de wereld te delen. “Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt”, stelt ze. “Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, zat ik in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben.”

Ook zegt De Jager dat ze min of meer gedwongen is om het nieuws naar buiten te brengen, omdat mensen haar chanteerden en dreigden haar verhaal naar de pers te lekken.

Bekijk de video van NikkieTutorials:

Haar YouTube-kanaal NikkieTutorials groeide in nog geen tien jaar tijd uit tot een fenomeen. De in 2008 veertienjarige Nikkie de Jager is onzeker en wil erbij horen. Als ze een dag ziek thuis zit en het programma The Hills op MTV kijkt vindt ze de make-up van de actrices zo mooi dat ze op YouTube naar filmpjes zoekt waarin wordt uitgelegd hoe ze die look zelf kan namaken.

Lees ook op Business Insider

Wekenlang kijkt ze naar die filmpjes en uiteindelijk besluit ze om ze zelf ook te maken. Gewapend met een make-upkwast en de camera van haar moeder neemt ze haar eerste video op.

Lees hier verder hoe het Brabantse make-upmeisje een wereldwijd fenomeen werd »