• De plannen van vliegveld Groningen Airport Eelde om van economisch belang te worden voor de regio, worden zwaar bekritiseerd in een nieuw rapport, meldt Binnenlands Bestuur.
  • Er is 46 miljoen euro geïnvesteerd op basis van onrealistische verwachtingen ten aanzien van de groei van het aantal vakantiegangers en de werkgelegenheid.
  • Ook over de inzet op duurzaamheid en innovatie is het rapport kritisch.

Het regionale vliegveld Groningen Airport Eelde zou van economisch belang moeten worden voor de regio, maar een nieuw rapport van de Noordelijke Rekenkamer en adviesbureau CE Delft kraakt meerdere plannen van de luchthaven om een financieel stabiele toekomst tegemoet te gaan, meldt Binnenlands Bestuur.

De Rekenkamer concludeert dat de investering van 46 miljoen euro door onder andere de provincies Drenthe en Groningen en investeerder FD Oranjewoud Participaties, is gedaan op basis van onrealistische verwachtingen ten aanzien van de groei van het aantal vakantiegangers en de werkgelegenheid.

Sinds 2016 is het de regionale luchthaven niet gelukt om voldoende maatschappijen aan te trekken. Van de twee maatschappijen die er vlogen ging er één failliet, terwijl de ander ermee stopte.

Over de strategie van de nieuwe directeur om in te zetten op duurzaamheid en innovatie is het rapport kritisch.

Lees het hele artikel op Binnenlands Bestuur: Noordelijke Rekenkamer twijfelt over toekomst Groninger luchthaven